Linkse indoctrinatie is 'onzin' maar in 2018 al gewoon bewezen, en hoe!

Geen categoriemrt 29 2019, 19:00
Oh oh oh, wat is iedereen weer op z'n teentjes getrapt door de stunt van FVD, met hun meldpunt voor linkse indoctrinatie. 'Onzin!', 'is heus niet zo!' en er kwam zelfs een brief! De vraag die iedereen zichzelf nu stelt is natuurlijk: heeft Baudet gelijk? Nou... Ja.
In HP/De Tijd deed men vorig jaar al onderzoek naar zo'n 40 schoolboeken, waarvan de oudste uit 2005 kwam. Daar vielen toch flink wat passages te ontdekken die voor linkse indoctrinatie kunnen doorgaan, of op z'n minst zéér dubieus zijn.
Hier een stukje maatschappijleer:

De overheid moet niet zoveel willen regelen, vindt de VVD. Laat de mensen het zelf maar uitzoeken. Wie het zelf niet kan, heeft pech.”

De SP en GroenLinks willen veel meer geregeld zien voor zwakke groepen in de samenleving. De welvaart moet eerlijker verdeeld zijn. Dus bijvoorbeeld: goedkopere medische zorg, betere pensioenen. De rijkeren moeten daar via belasting aan meebetalen. GroenLinks wil ook meer aandacht voor het milieu.”(Blikopener, maatschappijleer)

Zo is dat! Rechts vindt dat arme mensen maar gewoon minder arm moeten zijn en niet moeten klagen. Hartstikke neutraal! En laten we deze fraaie ook vooral niet overslaan:

Taarten in het gezicht van politici, ketchup over driedelig grijs, kogelbrieven bij het ontbijt: burgers zijn niet alleen actief in het stemhokje.”

Sommige terroristen vinden dat de rijke westerse landen de arme landen verschrikkelijk onderdrukken en plaatsen daarom bommen bij westerse ambassades of westerse bedrijven.”
(Impuls, maatschappijleer)

Niks mis mee! Zo neutraal als maar kan. Doodnormaal politiek activisme. Ach en wat die terroristen betreft, iedereen die er zo naar kijkt zou weleens terrorist kunnen worden!
Lees ook vooral de kronkelende gedachtegang wat betreft immigratie en de uitleg van de Amerikaanse cultuur. De leerling die het allemaal wel snapte en graag aan de slag wilde, kreeg een mooie werkopdracht mee:

Op jouw school zijn leerlingen met verschillende culturele achtergronden. Organiseer met elkaar een multicultureel feest. Iedere groep presenteert op dat feest iets van de eigen cultuur. Denk bijvoorbeeld aan muziek, dans, eten, drankjes, tradities, kunst en toneelspel. Doel van het feest is op een gezellige manier meer begrip voor elkaars cultuur te krijgen. Maak er een spetterend feest van.” (Impuls, maatschappijleer)

Hartstikke normaal allemaal. Vreemd dat de VVD vroeger zélf pleitte voor een indoctrinatiemeldpunt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten