Linkse partijen zijn doodsbang voor Forum voor Democratie: sluiten coalitie in Amsterdam nu al uit

Geen categoriefeb 02 2018, 15:00
Want het is een club racisten, enzo.
Forum voor Democratie gaat eind maart goede zaken doen in Amsterdam, zo wijzen de peilingen uit. Maar liefst 3 zetels, of zo'n 7 procent van de stemmen, kunnen Annabel Nanninga en haar team tegemoet zien, en dat nog voordat de strijd echt goed losgebarsten is. Amsterdam lijkt, ondanks haar stevig linkse signatuur, klaar te zijn voor iets nieuws.
En dat zint de gevestigde, linkse, partijen natuurlijk allerminst. De PvdA is sowieso al doodsbang voor de nederlaag die het ongetwijfeld ook in de hoofdstad zal gaan lijden, en GroenLinks en D66 trekken maar al te graag ten strijde tegen alles wat enigszins rechts is. Niet zo gek dus dat ze bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar al lang vantevoren aankondigden nooit en te nimmer met de PVV te zullen samenwerken, wat de formatie uiteindelijk - door het aardig grote aantal zetels dat Wilders in handen heeft - niet makkelijker maakte. Maar het heeft ongetwijfeld geholpen: er zijn vast en zeker kiezers die hun stem niet verloren wilden laten gaan aan een partij 'waarmee toch niemand wil samenwerken', en dan maar een kartelpartij kozen.
Datzelfde trucje proberen ze nu dus in Amsterdam, bij het Forum voor Democratie. Die partij kan de linkse hegemonie in de grachtengordelstad wel eens stevig gaan verstoren, wat betekent dat elk wapen ingezet mag worden, hoe smerig dan ook. En toen kwam het cordon sanitaire weer uit de kast, met als argumentatie dat de partij racistisch zou zijn. Goh, waar hebben we dat eerder gehoord? Specifiek gaat het om uitspraken van de nummer twee van Forum in Amsterdam, Yernaz Ramautarsing, die Baudet weigerde als racistisch te benoemen:

Een debat in de Stadsschouwburg tussen Baudet en Femke Halsema, oud-leider van GroenLinks, eerder deze week, was de druppel voor D66-lijsttrekker Reinier van Dantzig.

Baudet werd daar geconfronteerd met de uitlatingen van zijn partijgenoot Yernaz Ramautarsing, tevens de Amsterdamse nummer 2 op de kieslijst van Forum voor Democratie. Die beweert dat de hoogte van iemands IQ afhangt van het volk waar de persoon in kwestie toe behoort, en dat Surinamers minder slim zijn dan Nederlanders.

Toegegeven: die uitspraak is misschien niet de handigste. Maar is het racistisch, of überhaupt gelogen? Nee: het gemiddelde IQ verschilt nu eenmaal per land, en vertoont samenhang met rijkdom. Rijkere landen zijn dus over het algemeen 'slimmer' - als je slimheid in IQ meet - waarmee de uitspraak van Yernaz - nota bene zelf van Surinaamse afkomst - logischerwijs klopt. De cijfers bevestigen dat: waar het gemiddelde IQ in Nederland 100 is, is dat in Suriname 89.
Geen woord van gelogen dus wat de uitspraak betreft, en dus allesbehalve racisme. Maar dat is natuurlijk de tactiek van links: demoniseren op basis van valse informatie. Puur om de hegemonie te behouden, op welke wijze dan ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten