Linksgekkie Gerry van der List in Elsevier beledigt Baudet, rechtse "polemisten" én rechtse kiezers

Linksgekkie Gerry van der List in Elsevier beledigt Baudet, rechtse "polemisten" én rechtse kiezers

En daar is de ware aard van Elsevier alweer.

Zo prijs je Elsevier de hemel in en zo zie je opeens een stuk voorbij komen waaruit maar weer eens blijkt dat het magazine tegenwoordig helaas alles behalve rechts is. Zie dit wanstaltige artikel van Gerry van der List:

Het scheldrepertoire van militant rechts blijft maar uitdijen. Zeker wie weleens in de krochten van internet afdaalt, is al een tijd vertrouwd met termen als ‘linksgekkies’, ‘wegkijkers’ en ‘deugmensen’. Betrekkelijk nieuw is ‘SJW’. Deze afkorting staat voor ‘Social Justice Warriors’. Het strijden voor sociale rechtvaardigheid lijkt een waardevolle bezigheid, maar rechtse polemisten denken daar anders over.

De laatste weken is er veel aandacht voor een nieuwe diskwalificatie: ‘cultuurmarxisme’. Het is een begrip dat al wat langer door het rechtse ondergrondse verzet wordt gebruikt. Maar het heeft een vlucht genomen doordat het Kamerlid Thierry Baudet het aan zijn verbale wapenarsenaal heeft toegevoegd.

Ach gossie, heeft modern rechts zomaar de moed om linkse gekkigheid te benoemen en te veroordelen, Gerry? Joh, dat is inderdaad wel héél erg zeg. Nog even en rechts komt écht voor zichzelf op. Dat moeten we natuurlijk niet willen. Weten die "paranoïde" (ja, dat woord gebruikt hij) mafketels dan niet dat Nederland een links land is en dat we links geen strobreed in de weg mogen leggen? Dat we het cultuurmarxisme van links, hun SJW-gezeik, en hun multicultureel wegkijken blind moeten accepteren?

Wie denken die Baudet en "rechtse polemisten" eigenlijk dat ze zijn? Klootzakken. Met hun samenzweringstheorieën.

Nou, bedankt dat je je hersenkronkels online hebt gezet, Gerry. Dan weet ik nu weer waarom ik Elsevier de laatste jaren eigenlijk steevast links heb laten liggen. En ja, dat bedoel ik zowel in letterlijke als in figuurlijke zin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties