Elsevier maakt zich hard voor referenda: “Het houdt de burger scherp en de bestuurder wakker”

En dat is natuurlijk precies waarom het partijkartel er vanaf wil.

Het redelijk conservatieve Elsevier (of, nou ja: eigenlijk gewoon pro-business, natuurlijk) begrijpt uit welke richting de wind waait en heeft daarom besloten om zich hard te maken voor het referendum.

In zijn column legt Geerten Waling uit dat er een nieuwe actie is om een raadgevend referendum af te dwingen. Het onderwerp is, zoals wij eerder ook al berichtten, de zogenaamde Sleepwet. Die fascistische wet geeft de staat meer macht dan ooit om de eigen burgers te bespioneren, telefoons en computers te hacken als ze dat willen, etc. enzo. Met andere woorden, de wet misbruikt het terrorismegevaar om Vadertje Staat machtiger dan ooit te maken.

Hoewel Geerten de moed niet heeft om die wet te veroordelen — hij schrijft immers voor Elsevier, wat bij uitstek een havikachtig magazine is — steunt hij het idee van een referendum erover, schrijft hij, omdat referenda in hun algemeenheid goed zijn:

SP-Kamerlid Ronald van Raak toonde zich in een opiniestuk op The Post Online strijdbaar, hij geeft het referendum nog niet op, in welke vorm dan ook. Van Raak en zijn vele medestanders (links en rechts in de Kamer) verdienen aanmoediging, alleen al omdat één of twee referenda lang niet genoeg zijn om over dit democratische innovatiemiddel te kunnen oordelen.

Dwing ze maar af, die referenda, dat houdt de burger scherp en de bestuurder wakker.

Ondertussen krabbelen GroenLinks, D66 en de PvdA natuurlijk terug, wat vooral komt doordat de burger de euvele moed had om het associatieverdrag met Oekraïne verleden jaar af te schieten. Als dat niet gebeurd was zouden die partijen nu voor een verplicht referendum zijn. Zo rolt links, namelijk: de mening van de burger doet alleen ter zake als die het eens is met links. Is dat niet het geval, dan wordt de mening van de burger niet alleen genegeerd (hallo inlegvelletje), maar wordt die mening niet eens gevraagd.

Hoe dan ook, natuurlijk zijn de weinige democratische vernieuwers die Den Haag nog rijk is — ik heb het dus over de heren van Forum voor Democratie — bijzonder blij met het artikel in Elsevier:

Inderdaad een prima artikel. Helaas is de kans dat het partijkartel erdoor beïnvloed wordt nihil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ik zou willen dat Elsevier in samenwerking met andere niet-linkse organisaties eens een omroep gingen oprichten.
  Nu zijn we afhankelijk van de zes minuten onderbroekenlol van de (overjarige) pubers van Powned en het D’66 gemekker van WNL.
  Binnen 1 jaar zouden ze veruit de grootste zijn.
  Fox veranderde het gehele media landschap in de USA, waarom kan dat hier niet ?

  Nu hebben 99% verplicht links wegkijken, agitprop. en doofpotten en 1% pies en poep grapjes.

 2. Nasrani

  Graag éen referendum nog:
  Vindt u dat de islam in Nederland thuis hoort? Ja / Nee

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.