Lol! Hugo de Jonge claimt dat één miljoen mensen CoronaMelder heeft gedownload - Google Play store meldt wat anders

Lol! Hugo de Jonge claimt dat één miljoen mensen CoronaMelder heeft gedownload - Google Play store meldt wat anders

Corona-app. Bron: stockwerk-fotodesign / Shutterstock.com.

Oké, dit is wel een redelijk grote faal. Gisteravond stuurde Hugo de Jonge een Tweet de wereld in, waarin hij vol trots meldde dat meer dan één miljoen brave burgers de CoronaMelder-app hadden gedownload. Uiteraard waren er mensen die dit getal direct wilden verifiëren, en wat blijkt? De Jonge komt met hele andere getallen dan dat de Google Play store, waar je de app downloadt, meldt.

De Jonge merkt natuurlijk aan alle kanten dat hij momentum verliest, het volk mag hem niet, en nu komt er ook nog een nieuw onderzoek naar de lijsttrekkers-soap bij het CDA. De beste man moet iets doen om nog een beetje serieus over te komen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een gouden tip voor De Jonge, als je een faal-app probeert te verkopen, noem dan NOOIT een exact cijfer. Want mensen gaan dit fact checken, en dan val je dus door de mand.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Dit is natuurlijk een pijnlijk moment voor Hugo de Jonge. Google Play werkt met een open systeem, dus iedereen kan zien hoe vaak de app ongeveer gedownload is. Pas bij de 500.000 downloads verandert 100k+ naar 500k+. Dus op Android toestellen is de app ergens tussen de 100.000 keer en 499.999 keer gedownload.

Grote kans dat de cijfers bij Apple ongeveer hetzelfde zijn, of minder. Apple is al een tijdje niet meer de populairste smartphone in Nederland.

In ieder geval kan men stellen dat die één miljoen downloads waarschijnlijk niet helemaal waar zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties