Haha! Brabant maakt lange neus naar windmolendrammers, zet vol in op kernenergie: 'Minder ruimte dan windparken!'

Haha! Brabant maakt lange neus naar windmolendrammers, zet vol in op kernenergie: 'Minder ruimte dan windparken!'

Kerncentrales, de grote vijand van linkse drammers. Bron: Shutterstock: Door vlastas

De provincie Brabant wil de komende jaren juist gaan inzetten op kernenergie in plaats van zonne- en windenergie. Kernenergie is op dit moment duurder, maar neemt wel veel minder ruimte in beslag. Dat staat te lezen in een onderzoek dat is gedaan in opdracht van de provincie. Voor de linkse klimaatdrammers is het praten over kernenergie al not done, maar nu wil een Nederlandse provincie hier dus vol op gaan inzetten.

De Brabantse gedeputeerde Eric de Bie, gedeputeerde namens Forum voor Democratie, licht in een online persbriefing de nieuwe ideeën van de provincie toe, zo meldt de NOS. De Bie is euforisch, want een nieuwe nucleaire reactor om in Noord-Brabant stroom op te wekken behoort serieus tot de mogelijkheden.

De provincie wil overgaan op kernenergie omdat de uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof nagenoeg nul is. De belangrijkste reden waarom men in Brabant wil gaan inzetten op kernenergie is dat zonne- en windenergieprojecten enorm veel ruimte in beslag nemen. “Kerncentrales kunnen bijdragen aan de mix van duurzame energieopwekking. Daarnaast vergen ze beduidend minder ruimte dan windparken of zonneweides en bieden weersonafhankelijke leveringszekerheid.”

Wat dus betekent dat de provincie Brabant een andere weg inslaat dan andere Nederlandse provincies. Zo lijken de rechtse gedeputeerden, CDA, VVD en FVD, te kiezen voor een radicaal andere koers dan de rest van het land. Brabant ziet weinig heil in landschapsvervuiling door wind- en zonneparken en gaat nu de plannen voor kernenergie onderzoeken. Het is goed om te zien dat zeker niet iedere provincie mee gaat in de windmolengekte.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer