wilders plant

Wilders wil Omtzigt-notulist Ollongren mogelijk ook ontslaan als minister: 'Geen minister die Kamerleden loost!'

Geen categoriemaa 25 2021, 18:00
Demissionair minister én (voormalig) verkenner Kajsa Ollongren maakte vandaag een blunder van jewelste; een blunder die ook nog eens een venijnige aanval was op CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Voor PVV-leider Geert Wilders is de maat nu vol: Ollongren moet zich verantwoorden voor de notities over Omtzigt. Het valt te betwijfelen of haar positie als minister nog 'handhaafbaar' is, aldus Wilders.
Het zijn ongelukkige tijden voor demissionair minister Ollongren. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen verliep het poststemmen allesbehalve soepel. Nu heeft ze zelf vandaag opnieuw een zeperd gemaakt door de inhoud van de formatiegesprekken bekend te maken - door een domme fout nog wel. Wilders vraagt zich daarom openlijk af of Ollongrens positie als minister nog handhaafbaar is:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1375105014239272961?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is duidelijk dat de PVV-voorman zich schaart achter zijn collega-Kamerlid Omtzigt. Wilders zet terecht vragen bij de handhaarbaarheid van Ollongren. Want wat bedoelden zij en Jorritsma nu precies met de 'functie elders' voor Omtzigt? Ook PvdA-leider Ploumen wil graag meer weten en wil hierover in debat:
https://twitter.com/PloumenLilianne/status/1375113864447205379?ref_src=twsrc%5Etfw
Het nieuws van vandaag heeft veel losgemaakt en het is dan ook meer dan terecht dat Ollongren hier verantwoording voor aflegt tegenover de Kamer. We zijn pas aan de verkennende gesprekken begonnen voor de vorming van een nieuw kabinet en er is al gigantische bom gebarsten in Den Haag. Binnen het CDA is het onrustig maar ook de andere machtspartijen zullen hier niet ongeschonden uit komen.
Wilders en Ploumen willen hier, terecht, meer antwoorden over horen. Laten we hopen dat een Kamermeerderheid ze steunt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten