Louis Bontes legt voorzitterschap VNL neer vanwege komst Moszkowicz

Louis Bontes legt voorzitterschap VNL neer vanwege komst Moszkowicz

Niet iedereen bij VNL is blij met de komst van Bram Moszkowicz.

Dat blijkt wel uit het volgende:

Tweede Kamerlid Louis Bontes heeft het voorzitterschap van VoorNederland (VNL) neergelegd. Hij kan zich niet vinden in de keuze voor de lijsttrekker voor de komende verkiezingen, Bram Moszkowicz.

Bontes legt uit waar het aan schort:

"Ik heb onvoldoende vertrouwen in de ingeslagen weg. Het nieuwe boegbeeld van de partij staat te ver van mij af. Er is sprake van incompatibilité des humeurs, onverenigbaarheid van karakters."

Gelukkig voor VNL betekent dit niet dat de partij opeens maar één zetel overhoudt in de Tweede Kamer. Bontes blijft gewoon lid van de Groep Bontes/Van Klaveren:

"In de Tweede Kamer blijf ik mij namens de Groep Bontes/Van Klaveren voor de volle honderd procent inzetten voor een veiliger Nederland. Ik zal mij blijven vastbijten in belangrijke dossiers als de nationale politie en de aanslag op de MH17."

Maar hij zal zich dus niet herkiesbaar stellen (overigens was mij ter ore gekomen dat hij dat waarschijnlijk sowieso al niet zou doen, dus dat is niet heel verrassend) én hij legt zijn voorzitterschap neer (wat wel verrassend zo niet schokkend is).

Aan de ene kant kan de keuze voor Moszkowicz als nieuwe lijsttrekker een geweldig slimme stunt zijn, maar aan de andere kant kan het ook helemaal misgaan. Er zijn mensen die vraagtekens zetten bij zijn gedrag als advocaat - om maar iets te noemen - en ook is de oud-strafpleiter niet altijd de meest gemakkelijke man ter wereld. Als hij de heersende klasse aanspreekt op fraude en ethische problemen zullen zij ongetwijfeld antwoorden dat hij daar maar niet al te veel over moet zeggen aangezien hij zelf uit zijn ambt is gezet. Ja, dat is een makkelijke oneliner en nog een persoonlijke aanval ook, maar zo werkt het nu eenmaal in de politiek.

Als gezegd kan het VNL juist ook veel opleveren. De media zullen het geweldig vinden, Moszkowicz heeft overal contacten (zeker bij RTL) waardoor hij in flink wat programma's zal komen, hij is bijzonder charismatisch, een fantastische debater, en - oh ja - hij is ook nog eens voor de duvel niet bang. Het is dus zeker geen uitgemaakte zaak dat Moszkowicz VNL schade zal berokkenen. Sterker nog, gezien zijn sterke punten is het best mogelijk dat hij de partij zowaar een paar zetels bezorgt bij nieuwe verkiezingen.

Blijkbaar is dat voor Bontes geen reden om aan te blijven als voorzitter. Jammer - zowel voor hem als zijn collega's van VNL - maar het is niet anders. Nu zien wat Moszkowicz teweeg gaat brengen de komende weken en maanden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties