Maak je borst maar nat Geert! De VVD verklaart je de oorlog met.. een kinderfilmpje!

Geen categoriefeb 16 2017, 21:00
Dat de VVD "echt, echt niet!" met de PVV zal samenwerken na 15 maart wisten we al, maar met deze video hebben ze de partij van Geert Wilders pas echt den totalen Krieg verklaard.
Geert Wilders kan maar beter oppassen tussen nu en 15 maart, en daarna al helemaal als hij door de enorme electorale nederlaag die hem te wachten staat werkeloos is nadat hij nog niet één zetel binnenhaalt. Dat moet immers wel het geval zijn, als we de VVD mogen geloven. Een tip bij het lezen van dit artikel: doe dat vooral maar niet.
Na het bekendmaken van de resultaten van het Centraal Planbureau wat betreft de verkiezingsprogramma's sprongen alle partijen een gat in de lucht en begonnen de propagandamachines weer op volle toeren te draaien. "Hoera, we zijn de groensten!" riep GroenLinks. "Hoera, bij ons worden de rijken het hardste aangepakt!", schreeuwde de SP. Heel verrassend allemaal natuurlijk, maar als er één partij is die vandaag alles op alles zet om niet alleen zichzelf in het zonnetje te zetten maar ook om de concurrentie in een kwaad daglicht te plaatsen, dan is het wel de VVD. Die houdt het namelijk niet bij het filteren van de goede punten van hun programma, maar heeft ook de aanval geopend op de resultaten wat betreft het plan van de PVV. Of beter gezegd: het gebrek aan resultaten.
De PVV-voorman heeft namelijk al maanden geleden gezegd geen enkel vertrouwen meer te hebben in de doorrekeningen van het CPB, en hoewel het jammer is dat hij is afgehaakt heeft hij wel een goed punt. Het CPB, wat onderdeel is van het ministerie van Economische Zaken, gaat er namelijk al per definitie uit dat sommige dingen goed of slecht zijn. Uit de Europese Unie stappen is bijvoorbeeld per definitie slecht - dat kan, maar het kan ook net zo goed voordelig zijn (we weten het gewoon niet) - en allerlei voordelen van het beperken van migratie worden afgeserveerd als marginale winstjes. De moraal van het verhaal: wat ze ook vinden, als het de PVV is dan is het per definitie slecht voor Nederland.
Met die gedachte in het achterhoofd is het goed te begrijpen dat Wilders geen enkele meerwaarde zag in het laten uitrekenen van zijn plannen. Daar had de VVD echter geen enkele boodschap aan: die doen in een nieuwe campagnevideo namelijk vrolijk alsof de PVV gewoon geen standpunten heeft en geen flauw idee heeft wat die punten nou echt voor het land zouden betekenen. Het resultaat? Een filmpje dat voor bij het jeugdjournaal nog te kinderachtig voor woorden zou zijn:
Voor wie geen zin heeft om een halve minuut van zijn leven te verspillen aan VVD-propaganda - wat goed te begrijpen is: onder begeleiding van een muziekje dat je eerder op de kermis zou verwachten worden enkele effecten - geheel toevallig nét die waar de VVD goed op scoorde - getoond, met die volgens de plannen van de VVD en de PVV. Die cijfers komen uit het rapport van het CPB, dus is het ook niet heel toevallig dat daar wat betreft de PVV niets uit komt. De nepliberalen doen echter vrolijk alsof de PVV gewoon geen flauw idee had, en nergens een antwoord op had. "Grenzen dicht!" is het enige wat de PVV-duif in het dieptrieste filmpje weet uit te brengen.
Al met al hebben we hier een video die op het eerste gezicht best doet lachen (van het huilen) maar eigenlijk eerder eng is. Het laat maar weer zien hoe erg Mark Rutte er op uit is om zijn voormalige gedoogpartner koste wat kost zwart te maken. De reden moge duidelijk zijn: de PVV staat er, ondanks recente verliezen, nog steeds prima bij in de peilingen. Dat gaat vooral ten koste van de positie van de VVD bij de formatie, en dat is men zich daar maar al te goed van bewust. Maar goed: we zullen op 16 maart wel zien wie er uiteindelijk het hardste lacht!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten