71 Kamerleden namen gisteren afscheid. PVV'er Reinette Klever: 'Ik ga de discriminatie van de PvdA NIET missen!'

Geen categoriemrt 23 2017, 10:00
Voor maar liefst 71 Kamerleden was gisteren alles behalve een mooie dag. Zij namen namelijk afscheid van het Tweede Kamergebouw. Vanaf nu zullen ze op een andere manier hun geld moeten verdienen.
Natuurlijk is het geweldig voor Nederland dat met name de PvdA gedecimeerd is, maar helaas zijn er ook andere Kamerleden die op zoek moeten naar een nieuwe baan. Natuurlijk is dat erg jammer, maar ja, het Kamerlidmaatschap moet eigenlijk ook niet behandeld worden als een baan die je 30 of 40 jaar kunt hebben. Daardoor verlies je het contact met de samenleving alleen maar. Juist voor de werking van de democratie is het belangrijk dat Kamerleden na maximaal een jaar of tien op zoek gaan naar iets nieuws. Op die manier zorg je voor vers bloed; dat komt het systeem alleen maar ten goede.
In gesprek met De Telegraaf laat één van de vertrekkende Kamerleden, Reinette Klever van de PVV, weten dat ze, hoewel ze bepaalde dingen zeker gaat missen, absoluut niet verdrietig is dat ze zich vanaf nu niet meer hoeft te ergeren aan de PvdA.
Gevraagd wat ze vooral niet gaat missen antwoordt Klever met een lach: "De politieke spelletjes." Wat ze daarmee bedoelt moge duidelijk zijn:

"Het is algemeen bekend dat de Partij van de Arbeid ons jarenlang eigenlijk gediscrimineerd heeft. Alle moties, alle voorstellen van ons hebben ze weggestemd. Ook al waren ze het inhoudelijk met punten eens, dan nog stemden ze tegen. Tja, dat zijn gewoon politieke spelletjes."

Eigenlijk is dat natuurlijk gewoon een misdaad tegen de democratie. In ons parlementaire systeem is het de bedoeling dat partijen en individuen die een bepaalde mening hebben voor een wetsvoorstel stemmen als ze zich daarmee kunnen verenigen. Tegen voorstellen stemmen, puur en alleen omdat ze afkomstig zijn van een bepaalde partij is vreselijk ondemocratisch. Toch is dat precies wat de PvdA jaren gedaan heeft.
Gelukkig heeft de kiezer de PvdA vorige week woensdag hard afgestraft voor dit soort wangedrag. Wie zich brandt moet op de blaren zitten. Van 38 naar 9 zetels. Succes ermee, sociaaldemocraten, vanaf nu zijn jullie een margepartijtje, wat precies het lot is dat jullie verdienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten