Maikel Henkel, de held van Lübeck die de messensteker overmeesterde

Geen categoriejul 22 2018, 11:00
Zojuist werd bekend dat de steekpartij in het Duitse Lübeck veel erger had kunnen zijn dan het als was, als Maikel er niet was geweest! Via RTL Nieuws.
Maikel Henkel, een 25-jarige buspassagier blijkt een ware held te zijn wanneer hij de 34-jarige mafkees overmeesterde. De 'verwarde man' begon wild om zich heen te steken in de bus op weg naar een festival en verwondde zo'n tien mensen. Hij werd even later opgepakt.
Toch bleven er een paar vragen onbeantwoord. Zo was niet bekend waarom de man begon te steken, hoe hij weg kon komen en waarom er maar tien mensen gewond raakten in een volle bus. Bij zo'n aantal lijkt het namelijk allang niet meer om een ongeluk te gaan maar vraag je je toch af waarom de overige mensen er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen. Nou, het motief van de dader is nog steeds onbekend maar de reden waarom hij is gestopt is nu dus wél bekend, door Maikel dus!
Maikel werd vastgeklampt door een doodsbange vrouw toen de dader om zich heen begon te steken. In een reflex begon Maikel te schoppen en te slaan toen hij het volgende slachtoffer zou gaan worden. Hij werkte de dader uiteindelijk tegen de grond maar heeft niet kunnen achterhalen waarom de man begon te steken.
Ook blijft hij ontzettend nuchter onder zijn heldenstatus en ziet hij zichzelf niet zo. Hij zegt daarover: "Ik zal iedereen helpen die hulp nodig heeft", zegt hij. "Ik zal ieder mens op deze wereld helpen. Geen mens verdient het om pijn te lijden."
Prachtig toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten