Mainstream media trappen er weer allemaal in: 'fijn dat de PVV-tram er niet komt zeg!'

Geen categoriefeb 02 2017, 17:00
Zie je nou wel: zelfs als er geld wordt geboden wil niemand met die vreselijke, racistische PVV in zee gaan!
Er is de afgelopen tijd geen doelwit waar onze mainstream media - lees o.a. de NOS, RTL en het AD - liever op schieten dan Donald Trump, die vreselijke man die democratisch verkozen is tot president, maar toch niet helemaal omdat stemmen daar iets anders gaat dan hier. Toch hebben ze ook altijd nog wel een plekje over om de eigen boeman van de Lage Landen zwart te maken wanneer dat kan: ik heb het natuurlijk over Geert Wilders.
En net zoals dat men likkebaardend berichtte over het hooggerechtshof - je weet wel, dat super-partijdige groepje mensen dat nog in de vorige eeuw leeft en nóóit wat goed doet - dat Trump terugfloot bij zijn inreisverbod voor houders van zogenaamde 'green cards' (verblijfsvergunningen), is er geen dankbaarder onderwerp te vinden dan Wilders die een tegenslag te verduren krijgt.
Een paar koppen uit het nieuws vandaag: "RET wil geen PVV-reclame op tram" bij de NOS, "Wilders vangt bot: geen reclame voor PVV op Rotterdamse trams" bij de RTL en "RET: Er komen geen 'Wilders-trams' in Rotterdam" bij het AD. Allemaal berichten ze met een duidelijk opgelaten toon dat de advertentie die de PVV aan de RET - het Rotterdamse OV-bedrijf - niet zal worden vertoond op de trams. Het idee hierbij is uiteraard dat zelfs de RET, die geld moet verdienen met advertenties, de PVV en haar 'stop islam'-slogan te radicaal zouden vinden om op haar trams te laten vertonen. De boodschap is duidelijk: voor geen goud mag er reclame gemaakt worden voor deze fascist!
Wat zij echter allemaal niet door hebben gehad is dat de PVV-voorman hen allemaal weer eens briljant om de tuin heeft geleid. Donderdagochtend plaatste hij dit bericht op zijn Twitter:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/827086945926922241
En ja hoor, nog diezelfde middag kwam de RET met het bericht dat dat feest dus niet doorging, waar de media maar al te graag op sprongen. Wat echter slechts als kleine lettertjes terug te vinden is in die berichten, is dat het bedrijf de reclame niet heeft geweigerd omdat ze het met Wilders oneens zijn, maar omdat ze simpelweg nooit politieke reclames plaatsen. Of dat nou van de PVV, de PvdA of de VVD is. Dat beleid geldt al jaren, en natuurlijk wist Wilders daar vanaf. Zijn poging is dan ook bij voorbaat tevergeefs geweest, maar dat was juist het mooie: het ging hem zeer waarschijnlijk niet om de reclames op de tram. Sterker nog, hij is waarschijnlijk zeer blij dat hij geen cent kwijt is aan dure tramreclames, maar zijn gezicht én slogan overal in de media zal kunnen terugzien. Gratis en voor niets! Gelukkig snapte Erwin Witteveen deze tactiek wél en legt hij deze perfect uit in een andere tweet:
https://twitter.com/RwinW/status/827143315661475840
En ja hoor, succes gegarandeerd, zoals onze fijne media zelf alweer hebben bewezen. Wilders dus 1, en de coalitie van RTL, NOS en AD 0!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten