Maleisië en Saoedi-Arabië: één pot nat

Geen categoriefeb 11 2012, 14:00
"Vrijheid van meningsuiting? Wat is dat?"
Een Saoedische journalist die de Islamitische profeet Mohammed bekritiseerde is opgepakt. Niet in zijn moederland, maar in Maleisië.
Ziet u, nadat hij een kritische tweet de deur uit had gestuurd, werd hij opeens met de dood bedreigd door zijn vredige landgenoten. Hij pakte zijn boeltje snel bij elkaar en vluchtte naar Maleisië.

Maleisië heeft een Saudische journalist aangehouden die het eigen land was ontvlucht nadat hij een tweet had verstuurd over de profeet Mohammed. Dit hebben de autoriteiten in Kuala Lumpur vrijdag meegeeld.

"De journalist had het volgende getweet:

Ik heb dingen aan jou gehaat en er is veel aan jou wat ik niet begrijp. Ik zal niet voor jou bidden".

Een normaal mens zou daar niet zo heel veel van vinden. Dat is zijn mening, en die mag hij hebben. Maar nee hoor, de fundies die het voor het zeggen hebben in Maleisië en Saoedi-Arabië arresteren 'm gewoon, en bedreigen 'm zelfs met de dood. Gewoon, omdat hij een onwelgevallige mening durft te verkondigen.
Sterker nog, als hij veroordeeld wordt wegens 'belediging van de profeet' en wat dies meer zij kon hij weleens de doodstraf krijgen. Ja, dat leest u goed: de doodstraf voor een tweet... terwijl er miljoenen mensen rondlopen in deze landen die terrorisme verheerlijken en terroristische organisaties zowel passief als actief steunen.
Dit soort idiote praktijken maken maar weer eens duidelijk waarom het zo ontstellend moeilijk, zo niet onmogelijk, is om de meeste Islamitische landen (niet allemaal, maar wel de meeste) te democratiseren. Men leeft daar werkelijk nog in de Middeleeuwen.
Westerse politici moeten zich hardmaken voor het recht van deze man om zich op deze manier te uiten. Als wij niet pal staan voor de vrijheid van meningsuiting kunnen we onszelf net zo goed meteen opdoeken en de handdoek in de ring gooien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten