Man met mes valt soldaten aan bij joods centrum

Geen categoriefeb 03 2015, 19:00
Antisemitisme? Welk antisemitisme?
En welke vijandigheid ten opzichte van westerse staten? Dat bestaat helemaal niet man! Het enige échte probleem is de 'apartheid' in de staat Israël en het overduidelijke racisme (nou zijn moslims geen ras, maar goed, wie begrijpt dat?) van westerlingen!
Oh, wat zegt u? Wat bericht het Parool?
In Nice zijn drie militairen met een mes aangevallen, terwijl zij een joods gemeenschapscentrum bewaakten. Een soldaat raakte gewond aan een arm, een andere aan zijn gezicht. De dader werd overmeesterd.
De dader was samen met twee anderen - zij renden naar de steekpartij weg, maar één van hen werd uiteindelijk alsnog ingerekend. De drie soldaten raakten lichtgewond.
En nu komt het, de naam van de dader is... Moussa Coulibaly. Als u denkt 'goh, die naam komt me bekend voor' kan dat kloppen: de man die een slachting aanrichtte in een Joodse supermarkt in Parijs heette Amédy Coulibaly. Zoals u weet zei deze terrorist in naam van ISIS te handelen.
Je wilt natuurlijk niet al te snel conclusies trekken, maar je zou bijna denken dat er een patroon zichtbaar is. Joods en Frans doelwit, dader heet Coulibaly, voornaam Moussa (wat toch echt een islamitische naam is).
Maar vrees niet, volgens het Parool is de "toedracht" tot de steekpartij "nog niet duidelijk". Nope, het blijft een ráádsel waarom Coulibaly door gedreven werd. Niemand die denkt 'goh, dat is toevallig: Coulibaly, Moussa, aanval bij joods centrum óp Franse militairen.' Wie weet, misschien zit er - zeg - pacifistische boeddhist achter, denkt u niet? Of wat te denken van een boze vegetariër... of juist een ideologische sigarettenroker, een Libertariër of een andersoortig lid van "extreemrechts."
Nou komt de naam "Coulibaly" veel voor in bepaalde delen van Afrika, maar het lijkt me niet al te vreemd om er voorlopig vanuit te gaan dat hij weleens er iets van, zeg, radicaal gelovige denkbeelden op nahouden (welke religie we het over hebben is natuurlijk volstrekt onduidelijk).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten