Man ruimde 12 jaar het vuilnis op in zijn buurt. Nu krijgt hij de erkenning die hij verdient

Man ruimde 12 jaar het vuilnis op in zijn buurt. Nu krijgt hij de erkenning die hij verdient

Wat doe jij om je leefomgeving een beetje mooier en beter te maken?

Ishmael Musa, die in Nieuw-Zeeland woont, kan een voorbeeld zijn voor ons allemaal. Toen deze man in Auckland arriveerde ergerde hij zich namelijk kapot aan het vuilnis overal op straat. Hij vond dat zijn buurt er daardoor slecht uitzag.

In plaats van erover te klagen en te roepen dat de overheid er iets aan moest doen nam Ishmael het heft in eigen hand. Elke dag -- regen of geen regen, wind of geen wind -- ging hij naar buiten met zijn bezem, waarna hij de buurt schoonmaakte. Hij veegde zich een slag in de rondte en gooide vuilnis in de prullenbak, waar het thuishoorde.

Vervolgens bleef Ishmael dat iedere dag doen. In totaal is hij nu al 12 jaar lang bezig om zijn buurt netjes en schoon te houden.

Omdat hij zich zo voorbeeldig gedraagt is Ishmael nu officieel erkend voor zijn geweldige inzet:

Shearer presented Musa with a Special Certificate from Parliament for Community Service at a small award ceremony this morning.

Calab Vincent-Gonclaves, owner of Vinny's Barbershop in the Mt Albert Shops, also presented Musa with a card, donations and gift on behalf of local residents and business owners.

Ishmael is trots op deze erkenning, maar zegt ook dat er absoluut geen noodzaak voor was. Hij doet gewoon wat hij juist acht: een waardevolle bijdrage leveren aan zijn lokale gemeenschap.

Lees meer over:
Nieuw-Zeeland Gemeenschapszin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties