Man ziet jong meisje aan haar raam hangen. Hoe hij haar redt is ongelooflijk

Geen categorieaug 30 2015, 18:00
Waar gebruik jij een dweil voor?
Als je bent zoals ik (of eigenlijk: als mijn vrouw, ik ben degene die stofzuigt, zij dweilt) gebruikt je de dweil eerst en vooral om ... te dweilen. Jawel: om je woning netjes te maken.
Maar wist je dat je een dweil ook kan gebruiken om iemands leven te redden?
Ik ook niet. Tot ik de foto hierboven zag en dit verhaal las.
Op de foto zie je een Chinese man genaamd Wang Baocheng op het kozijn van zijn raam staan terwijl hij een buurmeisje probeert te helpen. Het meisje hing namelijk letterlijk uit haar raam. Het enige wat ervoor zorgde dat ze niet viel is het hek rond het raam: daar zat ze met haar hoofd in vast.
Wang probeerde het doodsbange meisje te redden, maar hij kon niet bij haar komen. Haar ouders waren ook niet thuis, waardoor hij het appartement niet binnen kon komen om het meisje op te trekken.
Daarom haalde hij er een dweil bij. Vervolgens ging hij op het kozijn van zijn raam staan en schoof hij de dweil onder de voeten van het meisje. Daarna gebruikte hij al zijn kracht om a) zelf niet te vallen en b) de dweil recht te houden zodat het meisje erop kon leunen.
Buurtgenoten zagen het gebeuren en maakten de video die je hieronder kunt zien. Eén van die buren zei achteraf:
"Wang hield het meisje voor meer dan tien minuten in de lucht. Ik denk dat zijn moed en inzet prijzenswaardig zijn."
Dat lijkt me het understatement van de eeuw. Wang had zelf heel goed kunnen vallen, maar dat weerhield hem er niet van om het arme meisje te hulp te schieten en haar vervolgens maar liefst 10 minuten lang te ondersteunen. Met een beetje pech was Wang zélf gevallen.
Moediger dan dat wordt het niet: bereid zijn om je eigen leven in de waagschaal te stellen voor een ander.
[video width="628" height="352" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/2376984109001_4452167915001_4452139119001.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten