Britse klimaatactivisten van Extinction Rebellion ontvangen 400 pond per week

Britse klimaatactivisten van Extinction Rebellion ontvangen 400 pond per week

De Britse krant Daily Mail publiceerde dit weekend een nieuwsbericht waaruit blijkt dat de klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion (ER) in het Verenigd Koninkrijk worden betaald voor de activiteiten. De demonstranten ontvangen tot wel 400 Pond per week 'voor het leiden van protesten' en sinds het begin van de protesten van ER zou al 200.000 pond zijn uitbetaald aan de "altruïstische" klimaatactivisten.

De betalingen vanuit de organisatie Extinction Rebellion aan de individuele demonstranten betekent natuurlijk lekker cashen voor de klimaatstakers van Extinction Rebellion, maar zij maken zich tegelijkertijd ironisch genoeg zorgen om de belastingdruk. Wanneer de inkomsten uit demonstraties worden meegenomen in de inkomensbelasting dan zijn ze de Britse staat nog een flinke smak met geld verschuldigd.

En het gaat ook om flinke bedragen. Zeker als we naar het totaalplaatje kijken. Afgelopen vier maanden heeft ER haar activisten ruim 70.000 ponden uitbetaald en sinds het begin van ER al meer dan 200.000 ponden! Blijkbaar zijn er zelfs financiële prikkels nodig om de klimaatactivisten te bewegen van hun luie gat te komen.

De cijfers komen uit documenten die de organisatie Extinction Rebellion heeft vrijgegeven, waaruit blijkt dat zij regelmatig donaties ontvangen van rijke sponsoren. Meesterspeculant George Soros wordt in die documenten genoemd, maar is onbekend hoeveel hij precies heeft gedoneerd aan ER.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties