Marechaussee haalt marineschip overhoop wegens drugssmokkel

Geen categorieokt 25 2019, 15:00
De marechaussee keert momenteel het marineschip Zr. Ms. Johan de Witt binnenstebuiten. De aanleiding is een militair die maar liefst 11 kilo drugs in zijn rugtas had en dit Nederland probeerde binnen te smokkelen.
De militair in kwestie is voor deze operatie al naar Nederland gehaald en zit nog in voorarrest. Vermoedelijk gaat het om cocaïnesmokkel. De vraag voor de marechaussee is nu of meerdere militairen drugs hebben proberen te smokkelen en hoe het mogelijk is dat dit kan.
Het is vrij uitzonderlijk dat een marineschip compleet overhoop wordt gehaald. Dat geeft eigenlijk al aan dat er een redelijk vermoeden is dat het niet om een enkele militair gaat. Het doet een beetje denken aan de film American Gangster, waar ook militair materieel wordt gebruikt om grootschalig drugs te vervoeren. Maar de situatie loopt niet geheel parallel aan die van de film. Zo gaat het hier om een militair die bewust drugs transporteerde maar is het nog onduidelijk of hij op eigen houtje opereerde of dat voor een criminele organisatie deed.
De marechaussee zou dus zomaar kunnen ontdekken dat; (1) meerdere militairen betrokken zijn bij het transport; (2) dat er (gezien de 11 kilo van een enkele militair) mogelijk een criminele organisatie bij betrokken is, en; (3) deze organisatie actief drugs smokkelt via militair personeel. Als blijkt dat de militair niet slechts in z'n eentje opereerde, natuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten