Marianne Thieme doet huiliehuilie over vossenjacht

Geen categoriejan 07 2018, 20:00
Nee, we mogen echt helemaal niets meer.
Er was een tijd dat wij mensen in ons eigen levensonderhoud moesten voorzien. En dan niet in de zin van dat we naar kantoor gingen en daarna naar de supermarkt om 'vlees' te kopen (waar we alleen een mals biefstukje zien liggen), maar dat wij mensen zelf moesten jagen én onze 'prooi' (en schapen, kippen, etc.) tegen roofdieren moesten beschermen.
Natuurlijk zijn die tijden niet meer -- niet voor de meeste mensen tenminste. Maar je zou juist verwachten van een partij die de oudheid zo ophemelt en feitelijk wil dat we teruggaan naar de tijd waarin we in grotten leefden, toch nog iets zou hebben met tradities die zijn voortgekomen uit deze noodzaak om voor ons eigen eten te zorgen (en dieren als kippen te verzorgen voor eieren, etc.).
Helaas is niets minder waar:
https://twitter.com/mariannethieme/status/950010775208431619
Mevrouw Thieme, kunt u zich voorstellen wat er gebeurt als die 20.000 vossen opeens niet meer doodgeschoten worden door jagers? Die gaan dan op jacht, 'vermoorden' andere dieren (want die eten ze) op een ongekend grote schaal, waardoor de natuur een enorm probleem krijgt. Voor je het weet zijn al die vogeltjes, konijntjes en kippen nagenoeg uitgestorven in bepaalde delen van het land.
Moet je Thieme dan eens horen.
Het is prima dat Thieme en haar vrienden het niet kunnen verdragen dat dieren 'lijden,' maar dat betekent niet dat andere mensen hun gedrag daarom moeten aanpassen. Kweek maar wat eelt op dat zachte hartje van je, Marianne. Mensen staan bovenaan de evolutieladder, vossen komen daar heel, heel, heel ver onder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten