Witte Huis-adviseur Stephen Miller gaat af op TV, maar bewijst meteen dat CNN radicaal anti-Trump is

Witte Huis-adviseur Stephen Miller gaat af op TV, maar bewijst meteen dat CNN radicaal anti-Trump is

Als Trump het moet hebben van Stephen Miller heeft hij een enorm probleem.

Stephen Miller is één van de belangrijkste nationaal-populistische adviseurs van Donald Trump. Hij was lange tijd een loyale bondgenoot van Steve Bannon, de Breitbart-baas die tot voor kort Trumps Chief Strategist was, en die buitengewoon controversiële uitspraken heeft gedaan in het nieuwe boek Fire and Fury.

Eén van die uitspraken is dat Bannon zegt dat de ontmoeting die Donald Trump Jr., de zoon van de president dus, had met een stel Russen "verraderlijk" was of op zijn minst "shit" en bijzonder zorgwekkend.

Natuurlijk vond het Witte Huis dat geen plezierige uitspraak. Daarom zette Trump vol de aanval in op Bannon. Hij noemde hem onder meer een loser die alleen maar wraak nam omdat hij "ontslagen" was.

Leuk geprobeerd, maar de media laten zich dit keer niet afleiden. Fire and Fury krijgt ongelooflijk veel aandacht. Stephen Miller moest vervolgens langskomen bij CNN om Trump daar te verdedigen en Bannon aan te pakken. Dat deed hij op de manier waarop Trump dat wilde: grote woorden, harde termen, op de man spelen.

Maar er was wel één klein probleempje: meneer kwam ongelooflijk slecht over. Hij stotterde, hij haperde, hij leek zelf totaal niet te geloven in wat hij verkondigde, hij had duidelijk allerlei zinnen uit zijn hoofd geleerd om die steeds weer te herhalen... en uiteindelijk liep het interview ook nog eens zo erg uit de hand dat CNNs Jake Tapper er maar mee ophield.

Miller had op een gegeven moment wel gelijk toen hij CNN bekritiseerde omdat de zender ongelooflijk anti-Trump is. Dat klopt helemaal. En ja, het is prima dat een Trumpista daar iets van zegt. Maar de manier waarop Miller dat deed was tenenkrommend, niet in de laatste plaats omdat zijn ogen totaal leeg zijn; de man lijkt wel een zombie.

Die oorlog tegen het mediakartel is heel leuk een aardig, maar als Trump denkt dat Miller die strijd wel even voor hem gaat winnen vergist hij zich deerlijk. Dit was een wanstaltig optreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer