'Marokkaanse ouders hebben soms een slechte invloed op hun kinderen'

Geen categoriejul 14 2013, 8:59
Schokkend!
Nou, nou, zo, zo, poeh, poeh. Het Parool komt dit weekeinde met een on-ge-loof-lijk schokkend verhaal. Zo één waarvan je denkt: 'Dat meen je niet!!!!11'
Uit onderzoek van het Buurt Praktijk Team in Amsterdam-West blijkt namelijk dat - even wachten... tromgeroffel... nog maar eventjes wachten... pizza! - ouders van Marokkaanse-Nederlandse straatterroristen vaak een negatieve invloed uitoefenen op hun kinderen.
Nee! Hoe is dat in vredesnaam mogelijk?

Het team werkt sinds enkele maanden ook in de Gulden Winckelbuurt in Bos en Lommer. 'Het is ongelofelijk hoeveel negatief gedrag er is onder jonge kinderen. Er wordt ontzettend veel gepest. Ouders lijken hun kinderen niet te corrigeren en soms zie je ook dat ze het negatieve gedrag juist van hun ouders hebben', concludeert het team.

Ik weet niet wat ik hiervan moet zeggen. Net als u ben ik helemaal van slag. Ouders die invloed hebben op hun kroost? Het moet niet gekker worden. Ik dacht dat het niet uitmaakte wie een kind opvoedt: door de hyperactieve staat zouden er alleen maar brave slaven van het systeem uitrollen. Toch? Is dat niet wat sociaaldemocraten geloven?
Of maakt ze dit eigenlijk helemaal niets uit zolang ethnische minderheden maar op hun stemmen? En dat zit voorlopig wel snor, nietwaar?
Goed, alle sneren terzijde: ja, ouders hebben grote invloed op hun kinderen. Zij leggen de basis voor het karakter van hun kroost. Dat kan goed uitpakken - door een goede opvoeding - maar ook helemaal verkeerd. Dat laatste is zeker het geval als je ze van jongs af aan leert dat Nederlanders de vijand zijn en dat de Nederlandse cultuur moet worden veracht.
Voeg daar nog eens aan toe dat gedrag als pesten en intimidatie normaal wordt gevonden en voila, je hebt een gevaarlijke combinatie in handen, waarmee je mensen creëert die lak hebben aan alles en iedereen.
Het is leuk dat het BPT dit eindelijk ook begrijpt, maar de vraag is wel: wat nu? Hoe kunnen dit soort culturele problemen worden tegengegaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten