Massale knokpartij vandaag tussen groepen vluchtelingen bij Calais

Geen categoriejul 01 2017, 21:00
Bij het Franse Calais zijn vandaag ongeveer 100 vluchtelingen met elkaar op de vuist gegaan. Minstens zestien mensen zijn hierbij gewond geraakt. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.
Ik hoor de lezer zich verbazen. Goed, dan eerst even bijkomen met het sprookje:
"Wat zijn ze blij, die vluchtelingen. Eindelijk konden ze het geweld in hun thuisland ontvluchten! Je ziet de opluchting en blijdschap op hun stralende gezichten. Hun dankbaarheid komt tot uiting in hun gedrag in het gastland."
De realiteit.
De gastlanden, moet ik eigenlijk zeggen. Want ze zijn niet snel tevreden. De meeste vluchtelingen hoppen namelijk van opvang naar opvang en mokken bij het minste of geringste. Geen 4G, geen WIFI, slecht eten, homo's bij op de kamer. Het valt ook niet mee om vluchteling te zijn. Om de verveling tegen te gaan wendt menig vluchteling zich tot de criminaliteit. Berovingen, verkrachtingen en geweldsdelicten, die zijn het populairst. Die leveren respectievelijk op wat ze thuis moesten achterlaten: geld, hun vrouw en het geweld!
Bij Calais is het een drukte van belang. Vorig jaar ontruimden de Franse autoriteiten nog 'De Jungle', het geïmproviseerde vluchtelingenkamp bij Calais waar ongeveer 7000 (7000!) mensen woonden. Ondanks de ontruiming vorig jaar, bivakkeren er tegenwoordig nog tussen de 400 en 600, meest afkomstig uit Afrika. Ze proberen vanuit Calais het Verenigd Koninkrijk te bereiken. De omstandigheden in Frankrijk zijn inderdaad zo beroerd dat het echt nodig is om daar weg te vluchten... In Engeland is alles beter. Daar draagt de politie geen wapens immers. Oeps!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten