Max Verstappen belangrijkste kandidaat om Kimi Räikkönen op te volgen bij Ferrari

Geen categorienov 28 2015, 15:00
Volgens mensen in the know staat onze eigen Max Verstappen boven aan het lijstje van Ferrari; een lijstje met daarop coureurs die Kimi Räikkönen na volgend jaar mogelijk kunnen vervangen.
Räikkönen heeft nu zelf gereageerd op het nieuws dat hij in 2017 wellicht vervangen wordt door de Nederlander:

"Het zou vreemd zijn geweest als daar niet over gesproken zou worden. Eerst werd er veel gesproken over zijn leeftijd, dat hij te jong zou zijn, maar Max heeft het goed gedaan. Dus nu wordt er hierover gesproken. En wat mezelf betreft: ik hoor ieder jaar dat ik plaats moet maken. Volgend jaar zal dat niet anders zijn."

Met andere woorden, Max heeft het bijzonder goed gedaan, waardoor het logisch is dat er geruchten de ronde doen waarin gesteld wordt dat de jonge Nederlander de overstap zal maken naar een grote renstal als Ferrari.
Tegelijkertijd zit Räikkönen nog altijd vol zelfvertrouwen. Dat is enigszins opvallend - hij ligt namelijk al lange tijd onder druk. De belangrijkste reden is dat hij gewoon niet naar behoren presteert. En dat is nogal problematisch; Ferrari wil immers elk seizoen meedoen om de prijzen. De renstal kan het niet accepteren dat één coureur stelselmatig onderpresteert.
Ondertussen heeft Max het afgelopen seizoen juist naam gemaakt door continu boven zichzelf uit te stijgen. Twee keer vierde, in één seizoen, in een bolide van Toro Ross; een aardige renstal, maar niet een absolute topper (dat is grote broer Red Bull wél). Daar komt nog eens bij dat hij, anders dan Räikkönen bijzonder jong is, en zich de komende jaren dus vrijwel zeker flink zal verbeteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten