Mysterieuze gulle gever hoort een meisje huilen aan de telefoon. Als ze even later opkijkt, ziet ze dat ze iets moois gekregen heeft

Geen categorienov 28 2015, 14:00
Het leven is niet altijd gemakkelijk, maar het helpt wel om te weten dat er anderen zijn die onze penarie ook hebben beleefd én bereid zijn je door dik en dun te steunen.
Studente Charlotte Rose Ford zag het even niet meer zitten toen ze een afspraak had gemaakt met de studentpsycholoog van haar universiteit. Ze had last van stress en paniekaanvallen vanwege de hoge werkdruk die gepaard ging. Maar om op die afspraak te mogen verschijnen, had ze eerst een verwijzing nodig van haar huisarts. En dat is waar de problemen eventjes onoplosbaar bleken, want dat zou haar 20 Engelse ponden - oftewel bijna €30 - gaan kosten.
Snikkend en snotterend belde ze daarom met de studentenvakbond, maar ook die leken niets voor Charlotte te kunnen doen. Maar toen ze zachtjes wenend de telefoon neerlegde, zag ze dat er ineens iemand haar een kop koffie was komen brengen. "Dit is voor jou," zei de persoon. "Iemand heeft je dit gestuurd." Verbouwereerd staarde Charlotte naar de kop koffie die voor haar stond, en zag dat in het oor van het kopje een briefje opgevouwen zat.
Toen ze dat openmaakte, dwarrelde er twee briefjes van 10 pond uit. Én een handgeschreven aanmoediging:
1251"Ik hoop dat je het mij niet kwalijkneemt dat ik heb gehoord wat je gezegd hebt aan de telefoon,"
Zo begon de brief. Maar dan:

"Ik wilde je gewoon zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken! Ik ben ook in jouw positie geweest, denkend dat ik niet eens mijn eerste jaar kan afronden. En nu doe ik een PhD! Dit is voor het verwijsbriefje van de dokter. Je komt er weer uit!"

Charlotte heeft haar anonieme donateur helaas nog niet kunnen vinden, maar ze heeft door de willekeurige goede daad van de vreemdeling wél een flinke mentale boost gekregen:

"Ik weet niet wie het was die me dit gestuurd heeft, maar als hij of zij dit leest wil ik hem heel erg bedanken voor het maken van mijn dag. Ik voelde me al een heel stuk beter, en ik stond perplex om hoe vriendelijk vreemden kunnen zijn!"

Ze besluit: "De wereld is soms eigenlijk een behoorlijk geweldige plek met mensen die bomvol vriendelijkheid zitten!" En zo is het natuurlijk maar net, Charlotte!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten