snapshot4

Max Verstappen gaat ervoor: met een beetje geluk opnieuw op het podium in de VS morgen!

Geen categorieokt 22 2016, 11:00
Morgen wordt er weer een Formule 1-race gereden, in de Verenigde Staten. Max Verstappen doet er weer alles aan om Nederland trots te maken en op het podium te eindigen. Toch zal zich een probleem voordoen als dat gebeurt...
Na een kleine pauze gaat morgen het Formule 1-seizoen weer verder, en heel Nederland zit natuurlijk in spanning om te zien hoe onze eigen razende racer Max Verstappen het er vanaf gaat brengen. De jongen zelf is tot dusverre bijzonder tevreden over zijn trainingen op het circuit in de Amerikaanse stad Austin:

""Halverwege de tweede sessie was er een rode vlag, dat maakte het lastig. Maar ons tempo in de long run (op racetempo, red.) zag er best wel positief uit. Toen we daarop trainden, had ik een Ferrari voor me waar ik steeds dichter bij kwam."

Verstappen mikt in het circuit bij Austin op zijn zesde podiumfinish van dit seizoen: "Daarvoor proberen we altijd te gaan nu. En dan zien we wel waar we eindigen.""

Verstappen heeft nog wel het één en ander te verbeteren, want bij de tweede training werd de Red Bull-coureur vijfde. Dat is nog niet voldoende, maar gelukkig zijn er al wat aanpassingen aan zijn auto uitgevoerd én we kennen Verstappen natuurlijk als een vechtersbaas die op het circuit z'n uiterste best doet om zijn collega's eruit te rijden. Tot dusverre lukt dat heel aardig!
Mocht Verstappen er overigens daadwerkelijk in slagen om eerste, tweede of derde te worden dan vormt dat wel een probleem. Formule 1-traditie dicteert dan dat je wat champagne drinkt, maar onze raceheld heeft de leeftijd van 21 nog niet bereikt. Tot die tijd is het in het conservatieve Texas niet toegestaan om alcohol te drinken. Of de autoriteiten een uitzondering gaan maken of Verstappen noodgedwongen een colaatje moet nemen, is nog niet duidelijk!
Maar first things first: eerst maar eens op dat podium zien te komen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten