Max Verstappen heeft zin in de GP van Monaco: we gaan voor het podium!

Geen categoriemei 21 2016, 16:00
Onze eigen golden boy kijkt vol vertrouwen uit naar de GP van dit weekend, die van Monaco.
Wat mij betreft is die GP één van de mooiste GP's van het jaar. Door de straten van Monaco, je zit bijna continu tegen de muur. Het is gas geven, remmen, een scherpe bocht maken, herhaal. Als je ergens geconcentreerd moet zijn en als je érgens afhankelijk bent van de kwaliteit van de coureur (en minder van de wagen) dan is het in Monaco.
Geen wonder dus dat Max Verstappen er bijzonder veel zin in heeft:

"Ik hou ervan te racen op stratencircuits als Monaco, omdat je de limiet opzoekt en erg kort langs de muren rijdt. Het geeft je een gaaf gevoel om op de limiet van de auto te rijden en er alles uit te persen."

Hij heeft zelfs al een favoriet gedeelte van het circuit:

"Mijn favoriete gedeelte van de baan is rond het zwembad omdat het zo snel is. Om volgas door de eerste chicane te gaan op een stratencircuit is gaaf om te doen. Ook het rijden over de curbs in de bochten 15 en 16 voelt geweldig."

Wel is er één probleem. Dat ontdekte hij vorig jaar, tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1:

"Het is erg lastig om in te halen in Monaco, vorig jaar probeerde ik dat ook en we eindigden in de muur. Dus het belangrijkste is om goed te kwalificeren en van daaruit goed te starten en de auto op de baan te houden!"

En dan komt het, de belangrijkste uitspraak:

"Mijn eerste overwinning is Spanje voelde geweldig, ik kan het nog steeds niet geloven! Het was een geweldig weekend, een prachtig resultaat en we zullen zien wat er in Monaco gebeurt. Het doel is om uit de muur te blijven. Als dit lukt kunnen we in de buurt van, of zelfs op het podium eindigen.”

Met andere woorden, de jonge Nederlander spreekt gewoon hardop uit dat hij wéér voor het podium gaat!
En wie zegt dat hem dat niet kan lukken? Het parcours is hem op het lijf geschreven en hij heeft tegenwoordig een fantastische auto én een geweldig, professioneel team dat weinig tot geen fouten maakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten