Max Verstappen is terug! Wordt zesde op de GP van Bahrein

Geen categorieapr 03 2016, 21:00
Max Verstappen reageerde na de race van vandaag buitengewoon positief op zijn resultaat. Niet zo gek, natuurlijk. Hij werd namelijk zesde.
Nou is dat niet de podiumplek waar we nog altijd op hopen als Nederlandse racefans, maar het is wel degelijk een behoorlijk goede prestatie. Zéker als we in gedachten houden dat zijn motor weliswaar heel aardig is, maar lang niet de beste. Het is immers een motor van vorig jaar.
Max was dan ook behoorlijk verheugd met zijn prestatie:

"Ik ben heel tevreden met het resultaat van vandaag! Ik denk dat we sterk terug zijn gekomen van het eerste weekend, en het hele team heeft het fantastisch gedaan - een geweldige strategie, goede pit-stops... het werkte allemaal perfect, het management van de banden incluis."

Tegen De Telegraaf voegt Max daar aan toe:

"Deze acht zijn de eerste punten voor Toro Rosso ooit in Bahrein, dus dit is de beste prestatie voor het team hier aller tijden. De auto werkte goed, ondanks dat dit altijd een moeilijk circuit voor ons is. Het was dan ook zaak om goed op te banden te letten. Verder heb ik een aantal mooie inhaalacties kunnen maken."

Dat is weer eens wat anders. Max eindigde in de eerste GP van dit seizoen namelijk op de tiende plek omdat zijn team er een enorme puinhoop van maakte. Hij werd toen verraden, in de steek gelaten en gehinderd door de mensen die hem juist naar een topprestatie hadden moeten begeleiden.
Nu ging het gelukkig stukken beter. Het resultaat mag er dan ook zijn: Max bewijst voor de zoveelste keer dat hij qua talent en inzicht nu al één van de absolute toprijders is.
Overigens werd de race gewonnen door Nico Rosberg (we zouden het bijna vergeten) van Mercedes. Kimi Räikkönen (die nu toch ook al bijna 60 jaar oud moet zijn -- oké ik overdrijf een beetje, maar niet veel) van Ferrari werd tweede. De top 3 werd compleet gemaakt door de Brit Lewis Hamilton, ook al van Mercedes. Verder moest Verstappen Daniel Ricciardo van Red Bull en Romain Grosjean van Haas nog voor zich dulden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten