Tucker de schildpad kan niet zwemmen omdat hij vol gas zit. Gelukkig voor hem is er een oplossing

Tucker de schildpad kan niet zwemmen omdat hij vol gas zit. Gelukkig voor hem is er een oplossing

Het zal vrij vervelend zijn als je als schildpad niet lekker kunt zwemmen. Ik bedoel maar: feitelijk lig je de hele tijd in het water. Het is dan wel lekker als je kunt gaan en staan zwemmen waar je wilt.

Helaas kan Tucker de dwergschildpad (of Warana) dat niet. De arme jongen werd namelijk in slechte gezondheid aangetroffen omdat hij niet kan duiken. Dat is nogal vervelend omdat hij zich niet kan verstoppen voor roofdieren én zelf geen eten kan vinden.

Toen dierenartsen hem onderzochten kwamen ze er al snel echter wat het probleem precies was: hij had te veel gas in zijn lichaam. Feitelijk leed (en lijdt) hij dus aan caissonziekte. Wikipedia legt uit:

Caissonziekte, decompressieziekte of duikersziekte is een ziektebeeld dat zich kan voordoen bij mensen die, na onder verhoogde luchtdruk te hebben gewerkt, weer in een omgeving met een lagere druk terugkomen, zoals duikers of mensen in een vliegtuig na een snelle decompressie.

Zijn probleem: als hij probeert te duiken blijft hij gewoon aan het wateroppervlak. Hij kan letterlijk niet onder water zwemmen. Aangezien hij daardoor ook niet kan eten is dat nogal problematisch.

Gelukkig voor hem zijn ze in Seattle technologisch behoorlijk ontwikkeld en willen ze hun kennis van dit soort problemen ook gebruiken om dieren te helpen.

En zo werd Tucker onlangs een speciale behandelingskamer ingereden. De foto's van zijn behandeling kun je hier vinden. Let op, hoewel het natuurlijk hartstikke sneu is voor Tucker dat hij zo in de problemen zit (of zat, eigenlijk) vind ik het ook wel weer hilarisch.

Een schildpad die niet kan duiken. Tja. Dat is toch wel een héél ernstige en héél tegen-natuurlijke handicap.

Lees meer over:
dieren grappig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties