Max Verstappen na geweldige derde plek in Japan: "Vettels fout bewijst dat zelfs ervaren coureurs fouten maken als ze onder druk staan"

Geen categorieokt 07 2018, 16:00
Max Verstappen was bijzonder te spreken over zijn derde plek.
Eigenlijk was het ongelooflijk, maar Max Verstappen eindigde vandaag op schitterende wijze op de derde plek in de Grand Prix van Japan. Op het circuit van Suzuka was zijn Red Bull bolide in de trainingen significant langzamer dan zowel Mercedes als Ferrari, maar door geblunder bij de Italiaanse renstal mocht Max toch als derde aan de race beginnen. Die positie gaf hij niet meer uit handen. Sterker nog, als hij geen tijdstraf had gekregen voor een ongelukkig incident met Kimi Raikkonen was hij tweede geworden, nog vóór Valtteri Bottas van Mercedes.
Max was dan ook behoorlijk tevreden met het resultaat, hoewel hij niet al te blij was met de tijdstraf van 5 seconden die hem, wisten we achteraf, een zilveren plek kostte. "Ik heb het gevoel dat ik vrij had gestraft werd toen ik tegen Kimi verdedigde," aldus Max na de race. "Ik deed mijn best om zo snel mogelijk terug op het circuit te komen in plaats van de bocht af te snijden. Misschien doe ik dat de volgende keer wél." Met andere woorden: misschien dat hij de volgende keer gewoon lekker een deel afsnijdt als hij van de baan schiet. Misschien dat ze hem dan geen straf geven.
Je kan je er iets bij voorstellen, maar het moet ook gezegd worden dat als Max de fout niet had gemaakt waardoor hij uit de bocht vloog hij ook geen straf had gekregen. Hij moet dus eerst en vooral naar zichzelf kijken; hij had de stewards deze mogelijkheid niet moeten geven. Punt.
Maar goed, één foutje in een race van meer dan 50 ronden is natuurlijk meer dan acceptabel.
Na de race had Max ook iets te zeggen over een fout van een andere coureur: Sebastian Vettel. Zoals wij berichtten tijdens de race zelf nam de Duitser van Ferrari een overdreven groot risico. Hij probeerde Verstappen in te halen op een plek waar dat eigenlijk niet kon -- niet op dat moment, tenminste. Het gevolg: Vettel tikte Verstappen hard aan. Het goede nieuws? Het was Vettel zelf die daardoor de macht over het stuur verloor en helemaal achteraan het veld terecht kwam. Daarna knokte hij zich nog terug tot een zesde plek, maar dat was niet eens bijna goed genoeg om nog mee te doen voor de wereldtitel.
"Het incident met Sebastian leek veel op een fout van mij in China eerder dit jaar," aldus Max. "Ik denk dat hij mij makkelijker kon inhalen als hij even gewacht had. Zo zie je maar weer dat ook de meest ervaren coureurs fouten maken als ze onder druk staan." Want ja, dat stond Vettel. Die moest deze Grand Prix immers winnen om in de race voor het kampioenschap te blijven.
Vettel had zelf ook het één en ander te zeggen over zijn incident met Max. Het is daarbij opvallend dat hij Max niet bekritiseerde, wat betekent dat hij ook beseft dat hij het helemaal aan zichzelf te danken had:
https://twitter.com/F1/status/1048871401648615424
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten