Max Verstappen verzamelt geen punten Russische Grand Prix

Geen categorieokt 11 2015, 17:00
Hij werd al vroeg in de race van de weg gebeukt door Nico Hülkenberg.
Max Verstappen is er niet in geslaagd om voor de derde keer op rij punten te pakken in een Grand Prix. De 18-jarige coureur van Toro Rosso deed het aardig in de trainingen - en had vooraf hoop op een goed resultaat - maar helaas ging het kort na de start al mis.
Niet doordat hij een fout maakte, maar door de strapatsen van een andere coureur: Nico Hülkenberg. Die coureur spinde waarna hij Verstappens bolide hard raakte. Het gevolg: een lekke band. Verstappen moest dus onmiddellijk naar de pitstop. Daar verloor hij zoveel tijd door dat het een bijkans onmogelijke opgave werd om nog een goed resultaat neer te zetten.
Desalniettemin ging Verstappen op jacht naar punten, hij werd daarbij geholpen door fouten van andere coureurs - of door hun pech. Zo dacht iedereen dat Nico Rosberg de wedstrijd wellicht kon winnen, maar liep het allemaal anders doordat zijn gaspedaal niet meer werkte. Hij moest daardoor de strijd uiteindelijk staken - wat natuurlijk goed nieuws was voor Verstappen.
De jonge Nederlander maakte een comeback, maar moest uiteindelijk (natuurlijk) weer een pitstop maakte. Daarna reed hij rondenlang op de 14e plek met weinig uitzicht op meer. Hij eindigde alleen maar als elfde omdat zijn teammaat Carlos Sainz, Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas uitvielen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten