Student wordt omarmd door geestelijk gehandicapte man. Wat hij dan doet verwarmt je hart

Geen categorieokt 11 2015, 16:00
"Ik zag dat hij geestelijk gehandicapt was."
Godfrey Coutto is een 21-jarige student. Onlangs zat hij in de bus naar huis. Opeens werd hij benaderd door een man van middelbare leeftijd: of hij zijn hand mocht schudden.
Godfrey vond dat een beetje vreemd, maar hij liet het toe. Hij pakte de hand van de man vast, schudde hem en... wilde loslaten.
De man, die Robert heet, dacht daar alleen geheel anders over. Hij blijf Godfrey vasthouden en omhelsde hem zelfs. Godfrey legt uit:
"Ik dacht bij mezelf, 'is dit een grap? Wat is er aan de hand?' Maar toen zag ik dat Robert geestelijk gehandicapt is."
In plaats van zich terug te trekken gaf Godfrey Robert daarom waar de man blijkbaar behoefte aan had: een goede vriend en iemand om te knuffelen.
Godfrey hield Roberts hand gedurende de hele rit vast. Op een gegeven moment legde Robert zijn hoofd zelfs op de schouder van de student. Godfrey liet het allemaal gebeuren en stelde Robert zelfs gerust.
Andere passagiers zagen het gebeuren en maakten er foto's van, die ze vervolgens online zetten. De foto boven dit artikel ging viraal; Godfrey wordt alom de hemel ingeprezen voor zijn vriendelijkheid. De persoon die de foto uploadde of Facebook schreef daarbij:
"De jongen liet de man zijn hand vasthouden en stelde hem gerust. Dit maakte mijn dag weer goed."
En dat is volkomen terecht. Robert is namelijk niet alleen geestelijk gehandicapt, hij is ook nog eens lichamelijk gehandicapt; zo heeft hij o.a. hersenverlamming en is hij doof. Hij heeft een grote behoefte aan vrienden - of in ieder geval aan mensen die hem vriendelijk behandelen, maar helaas zijn er daar niet zoveel van in de wereld. Sterker nog, toen Godfrey de bus verliet probeerde Robert het bij anderen; hij werd door iedereen genegeerd.
Godfrey ging daar dus heel anders mee om. Vandaar dat hij onze held van de dag is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten