Max Verstappen wint Grand Prix Duitsland!

Geen categoriejul 28 2019, 18:00
Jawel hoor! Max Verstappen wint de Grand Prix van Duitsland. Ondanks de chaos door een nat circuit en mede dankzij een slechte pitstop van Lewis Hamilton, behaalde Verstappen de zevende zege in Formule 1. Gefeliciteerd!
Dit is nu zijn tweede zege van het seizoen. Eerder won hij al de Grand Prix van Oostenrijk (net als het jaar ervoor). Daarnaast heeft hij ook Spanje, Maleisië en twee keer Mexico op zijn naam staan.
Verstappen maakte een slechte start. Zelf zakte hij direct naar de vierde plaats. Zijn teamgenoot, Pierre Gasly, zakte van de vierde naar de achtste plaats. Uiteindelijk krabbelde Max op naar de derde plek.
Sergio Perez knalde achterwaarts tegen een muur aan en Daniel Ricciardo leek last te hebben van een mogelijk ontploffende motor in de vijftiende ronde. Zo waren er nog meer calamiteiten gedurende de race. Verstappen zelf spinde eventjes door het gras, maar wist zich te herstellen. Hamilton spinde even laat ook. Zijn pitstop ging echt flink mis, waardoor hij pas na 50 seconden weer meedeed met de race. Daar kwam ook nog eens een tijdstraf van 5 seconden bij, omdat hij aan de verkeerde kant de pits in ging.
Bottas had ook een pitstop, waardoor Verstappen door kon schuiven naar de eerste plek. Heel even viel Max terug naar de zesde plaats vanwege een vijfde pitstop, maar veroverde zijn plaats snel terug. De meeste coureurs maakten zoveel slips en moesten zo vaak uitwijken voor andermans glijpartijen, dat de race echt één grote chaos was. Toch was het uiteindelijk Max Verstappen die deze omstandigheden allemaal heeft weten te trotseren! Super!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten