Max Verstappens teams Toro Rosso dichtbij deal met Ferrari

Geen categorieokt 10 2015, 19:00
Het heeft er alle schijn van dat de renstal van het Nederlandse wonderkind Max Verstappen volgend jaar tóch door kan gaan.
Vorige maand liet Red Bull weten dat het de samenwerking met Reneault zou beëindigen. Daardoor hadden de twee renstallen van dit grote merk (energiedrank) - Red Bull Racing en Toro Rosso - geen uitzicht op nieuwe motoren. Aangezien de teams onderdeel vormen van de Formule 1 sport is dat nogal problematisch.
Hoewel veel Formule 1-fans zich ernstig zorgen maakten om de toekomst van Verstappen, dacht dien vader Jos daar heel anders over. Die schreef gisteren nog in een column voor De Telegraaf dat hij zich niet druk maakte. Het zou, schreef hij, ongetwijfeld wel goed komen. Zoon Max zou gewoon in de Formule 1 blijven: bij Toro Rosso of een ander team.
Vandaag blijkt er een goede reden te zijn dat Jos Verstappen zo rustig was: er zit een deal aan te komen met Ferrari. Nu.nl legt uit:
Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull, heeft de gesprekken weer hervat met Ferrari. In juni zouden beide partijen ook al met elkaar hebben gesproken. Als de deal slaagt, zal Toro Rosso volgend seizoen waarschijnlijk gebruik maken van de Ferrari-motoren waar Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen momenteel mee rijden.
Voor Nederlandse racefans zou het - dat moge duidelijk zijn - geweldig zijn als Max in ieder geval in de Formule 1 blijft. We hebben jarenlang moeten wachten op een écht talent - iemand die, als hij gezond en fit blijft, ooit mee kan strijden om de wereldtitel. Die persoon lijken we gevonden te hebben in de 18-jarige Max. Nu hopen dat hij volgend jaar inderdaad weer mee doet... en dan nog beter presteert dan dit jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten