Megalomane EU wil tolheffingen op personenauto's

Geen categoriejan 26 2015, 12:00
Ze worden steeds gekker daar in Brussel.
EU-commissaris Violeta Bulc voor Verkeer wil dat er een Europees systeem komt om tol te heffen op personenauto's. Dat zegt de megalomane dame zelf in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag. Ze wil daarbij gebruikmaken van de kilometerheffing.
"Dan betaalt de automobilist voor de daadwerkelijk gereden kilometers en voor de kosten die hij daarmee veroorzaakt, bijvoorbeeld voor het milieu."
Ze is hier al behoorlijk druk mee bezig, maar laat nog even in het midden of de tolheffing verplicht wordt voor lidstaten. "Er zijn veel opties. Een afdracht kan verplicht worden, maar het is evengoed mogelijk dat het optioneel is, dat de landen zelf beslissen of en op welke wegen ze een kilometerafhankelijke tol zullen heffen," aldus de op geld beluste Sloveense eurocommissaris.
Nou vind ik het heel leuk dat de Europese Unie blijkbaar erg creatief is als het om het uitzuigen van burgers gaat, maar op de één of andere manier zie ik dit niet zitten. Het gaat Brussel namelijk niets aan of de staat al dan geen tol heft, en nee, als we daar op democratische wijze toe besluiten moet dat geld vooral niet naar Europa gaan. Als we zoiets doen gebruiken we het ingezamelde (nou ja, gestolen) geld voor onze eigen doeleinden, niet om Brussel nog een beetje rijker en machtiger te maken.
Ga toch weg met je "afdracht." Jullie in Brussel hebben helemaal nergens recht op en mogen in jullie handjes knijpen dat jullie zulke goed betaalde banen hebben.
Als je dit soort nieuws leest begrijp je ineens een beetje (niet helemaal, het socialisme heeft hun land immers kapotgemaakt) waarom de oliedomme Grieken op Syriza gestemd hebben. Wie wil in godsnaam iets met de EU te maken hebben als eurocommissarissen met dit soort idiote ideeën komen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten