Mercedes waarschuwt Max Verstappen: 'Meng je niet in de strijd tussen Rosberg en Hamilton!'

Mercedes waarschuwt Max Verstappen: 'Meng je niet in de strijd tussen Rosberg en Hamilton!'

Oh, Max moet maar gewoon toekijken hoe zij onderling even bepalen wie de nieuwe wereldkampioen wordt?

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, is duidelijk helemaal de weg kwijt. De Duitser belde onlangs namelijk met Jos Verstappen, de vader van Max. De reden? Hij wilde dat Jos zijn zoon zou vertellen om zich niet in de strijd om het kampioenschap te mengen tijdens de Grand Prix van Brazilië vandaag.

Toen journalisten hoorden dat Wolff Verstappen gebeld had omringden ze gisteren na de kwalificatie, die voor Max uitliep op een prima vierde plaats, meteen zijn cockpit. Wat had Wolff hem verteld en wat vond hij daarvan, wilden ze weten? En zou Max zich er iets van aantrekken?

Nou, Wolff zelf was vrij duidelijk over zijn boodschap:

"Max vertrouwt zijn vader en dat is de enige persoon naar wie hij écht luistert. Als hij het wereldkampioenschap beslist door een aanrijding met Nico of Lewis, zou dat slecht zijn voor zijn reputatie. Ik wilde dat hij zich dat realiseert."

Wat een ongelooflijke arrogantie. Wolff zegt dus eigenlijk dat Max niet naar de eerste of tweede plaats moet proberen te dingen. Een derde plaats mag, zolang hij maar achter beide Mercedessen eindigt. Doet hij dat niet dan...

Tja, wat dan eigenlijk?

Het antwoord is, natuurlijk: niets. Max heeft namelijk het volste recht om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Sterker nog, dat is hij zijn team verplicht. Het is voor Red Bull Racing namelijk van het grootste belang om tweede te worden in het contructeurkampioenschap. Daarvoor moet Red Bull het team van Ferrari dan wel achter zich houden. En daarvoor moet Max gewoon het maximale uit deze race halen.

Gelukkig is de 19-jarige Max niet onder de indruk van Wolffs dreigtelefoontje:

"Het was gewoon een telefoontje over van alles en nog wat. Ze bellen wel vaker met elkaar. Dat moet kunnen toch? Nee, ik verspil er verder geen energie aan. Ik ben hier om te racen voor Red Bull, niet voor Mercedes. Ik zal mijn benadering zeker niet veranderen. Ik blijf gewoon mijn best doen. Voor ons vallen er ook nog WK-punten te verdienen, niet alleen voor Mercedes."

Als Rosberg kampioen wil worden moet hij dat op eigen kracht doen. Hij hoeft absoluut niet op hulp van Max of een andere Formule 1-coureur te rekenen. Als hij Hamilton niet de baas kan is dat zijn verantwoordelijkheid, niet die van andere coureurs die gewoon hun best doen om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor zichzelf en hun team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties