Merkel vindt plan Rutte "zeer interessant"

Geen categorieokt 07 2011, 13:55
Een speciale eurocommissaris?
De bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel, vindt Ruttes plan in ieder geval "zeer interessant" (wat mij vrij logisch lijkt, aangezien Nederland en Duitsland ongetwijfeld met elkaar overleggen voor zulke proefballonnetjes gelanceerd worden):

De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt het plan van premier Rutte voor een aparte eurocommissaris die toeziet op naleving van de afspraken in het stabiliteitspact ‘zeer interessant’. Dat zei ze vanmiddag tijdens een persconferentie na een ontmoeting met Rutte.

Op vragen van Duitse journalisten zei Merkel dat er inderdaad in die richting moest worden gedacht om de economische stabiliteit in Europa te verbeteren en te versterken. Het voorstel van Rutte vond ze een ‘goed voorstel’, maar ze sprak niet haar volledige steun uit.

Ik vind het allemaal heel leuk bedacht, maar het probleem is dat we hierdoor de macht van Brussel alleen maar groter maken. En laat dat nou juist het probleem zijn waar we mee te kampen hebben in Europa: Brussel heeft teveel macht. Daar moet iets aan gedaan worden, niet aan de vrijheid van individuele lidstaten om hun eigen begroting vorm te geven, zonder inmenging van buitenaf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten