Mesaanval in Gent: Afghaan steekt in op agenten bij station, maar 'geen terreur'

Mesaanval in Gent: Afghaan steekt in op agenten bij station, maar 'geen terreur'

Goh: waar hebben we dit verhaal nou eerder gehoord?

Reken je maar gelukkig als je gisteravond niét op het station Gent Sint-Pieter aanwezig was, en al helemaal op agenten. Daar begon een 'verwarde man' namelijk rond 20 à 21 uur in te steken op agenten. Gewoon, omdat het kan, kennelijk.

De man zou volgens sommige omstanders "Allahu akbar", 'God is de grootste', geroepen hebben en had een Oosters uiterlijk, dus als je niet 200% politiekcorrect was, kon je de puzzelstukjes ook wel bij elkaar vinden. Ja, we hadden hier te maken met een regelrechte islamistische terreuraanslag met een mes op agenten: meer of minder valt er niet van te maken.

Tenminste: dat dacht je. De politie van Gent is er vandaag namelijk als de kippen bij om te zeggen dat er 'geen bewijs' is voor de claim dat het hier om een aanslag zou gaan, laat staan om eentje met een islamistische achtergrond:

Het is nog niet duidelijk of het gaat om een verwarde man of om iemand met terreurplannen. “Het motief is nog niet duidelijk”, zegt Schoonjans. “Dat wordt volop onderzocht, samen met de precieze omstandigheden van de feiten. Ook over de identiteit van de man is nog geen absolute zekerheid.” Er wordt momenteel wel niet uitgegaan van terrorisme. Uit gerechtelijke bronnen blijkt dat de verdachte niet gekend staat voor eerdere misdrijven; en er zijn ook geen tekenen van radicalisering. De man blijkt wel met psychische problemen te kampen en heeft een voorgeschiedenis van instabiel gedrag. Er is een wetsgeneesheer aangesteld maar mogelijk volgt er ook een onderzoek door een gerechtspsychiater.

Ah, gelukkig maar: het blijkt gewoon iemand met een steekje los te zijn! Nou, dan is het maar hopen dat deze 'wetsgeneesheer' hem weer snel op het juiste pad kan krijgen, zodat hij over een paar weekjes weer vrolijk over straat mag, als voorbeeldige, psychisch gezonde modelburger.

Lekker de kop in het zand blijven steken, dus. We mogen van geluk spreken dat het deze keer relatief goed afliep: de desbetreffende agenten wisten de man neer te schieten voordat hij op hen in kon steken. Met deze wegkijkmentaliteit is het echter een kwestie van geduld voordat het een andere extremist wél lukt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties