Gezellig! DENK, GroenLinks en PvdA gaan met extreemlinkse AFA tegen FvD-vrouw Nanninga demonstreren

Geen categoriejan 24 2018, 17:00
De anti-racisme, anti-fascisme, anti-alles-beweging gaat op 18 maart de straten van Amsterdam onveilig maken, puur en alleen om het bepaalde partijen - lees: Forum voor Democratie - te verhinderen een zetel in de Amsterdamse gemeenteraad te bemachtigen.
Op 21 maart mogen inwoners van bijna alle gemeenten naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Forum voor Democratie doet als relatief nieuwe partij voor het eerste mee bij deze lokale stembusgang, maar kan in Amsterdam volgens de peilingen nu al - voordat de campagne überhaupt begonnen is - op drie zetels (van de 45) rekenen. Dat betekent dat maar liefst één of de vijftien Amsterdammers voornemend is om op Forum en haar Amsterdamse lijsttrekker, Annabel Nanninga, te stemmen.
En dat is links Nederland een doorn in het oog. Daarom gaan ze drie dagen vóór de verkiezingen, op 18 maart, in Amsterdam lekker rellen demonstreren tegen wat zij 'racistische' en 'discriminerende' organisaties noemen. Lees: Forum voor Democratie. En daarbij is, zoals Forum dat zelf dan weer noemt, een "extreem-links monsterverbond" ontstaan:
En daar is geen woord van overdreven. Eerlijk is namelijk eerlijk: het Comité 21 Maart - 21 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie - heeft maar liefst 60 organisaties - nouja, 59: 'Nederland Bekent Kleur' staat er twee keer in (plaats 38 en 42) - zover gekregen om mee te doen aan de anti-rechtse protest. En daarbij zitten nieten de minste namen: onder andere GroenLinks, de SP, DENK, de PvdA en NIDA zijn voornemens mee te schreeuwen. Daarbij krijgen ze gezelschap van zo mogelijk nóg extreemlinkser tuig: AFA. Deze 'Anti-Fascistische Aktie' was onder andere aanwezig in Hamburg afgelopen jaar, waar ze vrolijk meededen met het afbreken van de Noord-Duitse stad. Maar ook in ons land gaan ze geweld niet uit de weg: zie bijvoorbeeld maar de laatste seconden van de video in bovenstaande tweet.
En dan hebben we nog "RACISME!"-schreeuwers als Stop Blackface, Bij1, het Nederlands Palestina Komitee... enfin, het gaat een leuk middagje Nanninga-bashen worden. En dat allemaal onder de dekmantal van anti-fascisme: dat hebben ze daar toch slim bekeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten