Peiling De Hond: FVD op 3 zetels in Amsterdam

Bam!

Fantastisch nieuws van Maurice de Hond: zoals het er nu naar uitziet gaat Forum voor Democratie maar liefst drie Amsterdamse raadszetels binnenslepen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Drie zetels op dit moment is al een geweldige prestatie, maar FVD is nog niet eens met de campagne begonnen. Als de lokale partij wél echt losgaat kan dat zeteltal best eens oplopen.

En als dat niet gebeurt is het nog altijd een geweldige prestatie van FVD. Als nieuwe rechtse partij van niets naar 3 zetels gaan in Amsterdam werd nu toe voor onmogelijk gehouden. Alleen dat zou dus al een prestatie van formaat zijn.

Dat is op zichzelf al geweldig nieuws, maar er is nog meer om ons over te verheugen: we zien immers dat die zetels voor Forum voor Democratie bij linkse partijen wegkomen — of anders dat Amsterdammers die normaal thuisblijven nu wel gaan stemmen. Ze gaan in ieder geval niet ten koste van andere relatief-rechtse partijen. De VVD blijft op zes staan, het CDA op één. Aangezien D66 maar liefst vijf zetels verliest volgens deze peiling is het best mogelijk dat het D66-kiezers zijn die overstappen, wat natuurlijk zou verklaren waarom juist die partij Thierry Baudet zo vaak en zo agressief aanvalt.

Hoe dan ook, als het zo doorgaat is de kans dus groot dat de volledige top drie van FVD in Amsterdam — Annabel Nanninga, Anton van Schijndel en Yernaz Ramautarsing — binnenkort mag plaatsnemen in de gemeenteraad. Beter nieuws om de dag mee te beginnen is nauwelijks denkbaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. tomygun

  Annabel het word niets zonder jou .
  Go get them .

 2. DolleDries

  Zie ik Bij1 op 2 staan.
  Ja dan is die stad niet meer serieus te nemen.

  1. tomygun

   DolleDries ,
   Een echt Amsterdams lied voor Bij 1 ,
   Vuile huigelaar pak jij je koffers maar.

 3. tomygun

  Annabel ! het word niets zonder jou .
  Go get them .

 4. DolleDries

  Ambtenaren in Frankrijk onderzoeken een vermoedelijke brandstichting in een kosjere supermarkt in een buitenwijk van de hoofdstad, Parijs.
  Het incident vond plaats op de derde herdenkingsdag van een dodelijke aanval door een islamistische schutter op een koosjere supermarkt in Parijs.
  De in vlammen opgegane supermarkt is recentelijk nog beklad met nazi-swastika’s.
  De Joodse gemeenschap in Frankrijk leeft in angst wegens een steeds hogere mate van antisemitisme.
  De Promo & Destock-winkel in de zuidelijke buitenwijk Créteil werd in de vroege uren van dinsdag volledig verwoest door het vuur.
  “De schade wordt verondersteld zeer ernstig te zijn,” vertelde aanklager Laure Beccuau aan AFP persbureau, eraan toevoegend dat onderzoekers niet geloofden dat het vuur een ongeluk was

  Binnenkort in Amsterdam

  1. loes530

   dat bij1 er bij staat pfff

  2. Bloem

   Beste Dries, Het is wonderbaarlijk dat hier al een tijdje geen ernstige incidenten zijn. Op de Amsterdamse brugracer met diabetes na dan.

   1. Zout

    @Bloem: Dat ligt er maar net aan, als je niet kijkt zie je ook niets.

    Wat Amsterdam wel doet?

    Amsterdam gaat anti-islamitische incidenten en moslimdiscriminatie beter en apart registreren.

    Aan islampleitbezorging geen gebrek.

 5. david1veenstra

  Nou en?
  Sylvana en haar Josti band komt op 2 zetels.
  Er is dus nog een lange, lange weg te gaan voor FvD.

 6. Heinz

  Peiling, drie zetels, die partij heeft geen diepgang.

 7. Bloem

  40 zetels voor links georiënteerde partijen, waarvan in ieder geval 5 zetels naar extreme partijen (Denk 3, BIJ1, 2) gaan. Dan is een juichstemming wel erg over de top. Als je goed kijkt komen de zetels vermoedelijk bij de PVDA weg. Het verlies van D66 vertrekt naar GroenLinks

  1. Zout

   @Bloem: Arm Amsterdam, hoe heeft het zover kunnen komen?

   1. corfo

    @ Zout.
    Volgens mij is @ Bloem een nick-name van Jomanda, ken je vast nog wel, in d’r blauwe jurk. Ze kon bijv. over water lopen en álles voorspellen.

    1. Zout

     @Corfo: Ja Jomanda, dat was mij er een… Die kon zo in de fractie van GroenLinks, op schoot bij Yasser.

  2. Code134

   Dat is juist. Het FvD en Bij1 blijft gepruttel in de marge. Er zijn meer dan genoeg fatsoenlijke partijen die een solide coalitie kunnen vormen.

   1. Top

    Blablablabla, blablabla, blabla. Blaaskaak! Zeker weer hard aan het werk?

 8. Zout

  Het zou mij niet verbazen als er vijf zetels worden gehaald.

 9. denk eens na

  Er moeten in amsterdam toch nog een hoop mensen een rood pilletje slikken, maar het gaat de goede kant op .Amsterdam wordt wakker.

 10. denk eens na

  De zetels van denk en bij1 komen van de pvda.

 11. Zout

  Landelijk doen ze het overigens uitstekend. Samen met de PVV hebben ze bijna 3/4 van de zetels!

  https://imgur.com/vIz8wJx

 12. DolleDries

  Pakhuis de Zwijger heeft vanavond voor de eerste keer de Nieuwe Amsterdam Prijs uitgereikt, bedoeld voor mensen die zorgen voor ‘relevante verandering in de stad’. De prijs ging naar dichter en blogger, die strijdt voor inclusiviteit in het Sinterklaasfeest, en oud-politica Saar Boerlage, die zich al ‘een leven lang’ inzet voor de stad.
  Afriyie werd landelijk bekend door campagnes tegen Zwarte Piet. ‘Concreet heeft dit afgelopen november al geleid tot de eerste Sinterklaasintocht in Amsterdam zonder Zwarte Pieten’, zo stelt de organisatie van de prijs in een persbericht. Ook werd Afriyie als winnaar gekozen omdat hij pleit voor een Nationale Herdenking Koloniaal en Slavernijverleden.

 13. TFP

  Michael , ik vind het leuk dat je ons probeert te enthousiasmeren, maar blijf wel reeël anders werkt het alleen maar tegen ons. Aan fake-nieuws hebben we niks. Wat zie je?:
  D66 -5, Pvda -5, SP -2 = -12. Dat gaat echter grotendeels naar de nóg extremeren: GL +3, Denk +3, PvdD +1, Bij1 +2 = +9. D66 en CDA gelijk. 50+ de zetel van de PvdO. Per saldo dus maar een verschuiving van 3 zetels naar: rechts; precies bij FvD. Op 45 zetels is dat slechts 7% verandering….:-(.
  Nederlanders zijn ook gewoon dom dat ze links blijven stemmen, maar ja; in Amsterdam is dat niet verwonderlijk; óf ze hebben een uitkering of werken in de collectieve sector.

  Desondanks is het goed nieuws dat FvD van 0 naar 3 gaat. En we houden hoop op dat met mét de campagne zal oplopen naar 5. Dat is best leuk. Maar geen aardverschuiving. Dat is ook niet te verwachten in Amsterdam. Laat iedereen eens googelen op het debat in het Amsterdam se De Balie ‘waarom haten ze ons’ en daarna de gemeente-raadsvergadering daarover, olv Kafka Olie-dom-gen, gaan zien.
  Dan weet je genoeg ‘hoever’ Amsterdam al is. Qua demoniseren, de rechterkant framen/beschuldigen van fascisme, islamofobie, etc

 14. Rex Gildo

  De links-radicale stad Amsterdam krijgt natuurlijk weer een overwegend progressieve gemeenteraad 21 maart 2018.
  Voorspelling;
  GroenLinks 13 ( 6) zetels
  D66 6 (14)
  PvdA 6 (10)
  VVD 5 ( 6)
  SP 4 ( 6)
  DENK 4 ( 0)
  PvdD 2 ( 2)
  BIJ1 2 ( 0)
  FVD 1 ( 0)
  50+ 1 ( 0)
  CDA 1 ( 1)
  PvdO 0 ( 1)
  ——–
  45 (45)

 15. Bes Tolen

  Vroeger was ik vaak in Amsterdam. Mijn vroeger is voorgoed voorbij. De laatste vijftien jaar ben ik er niet meer geweest. Steeds meer Nederland is mijn Nederland niet meer. Steeds meer het gevoel dat Nederland nog uitsluitend uit eilanden bestaat waar ik steeds minder heb te zoeken.

 16. Bes Tolen

  Echt goed vond ik Martin Bosma met zijn betoog in de Tweede Kamer over Ollongren en Amsterdam.

 17. P.Sisterons

  Kom op. FvD op naar 10 zetels. Nieuwe bezems vegen schoon.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.