Militaire missie in Mali één grote improvisatieshow

Militaire missie in Mali één grote improvisatieshow

De Algemene Rekenkamer komt met schrikbarende conclusies over de inzet van militair materieel en de effectiviteit van hun trainingen en missies. Het is er één grote zooi! Aldus het AD.

Missies die jaarlijks moesten worden verlengd waardoor plannen niet met zekerheid konden worden uitgevoerd, gebrekkig materieel en tekorten op van alles en nog wat! Dit krijg je met slappe politici in de Tweede Kamer die jarenlang op Defensie hebben bezuinigd maar wel heel stoer 'hun steentje' bij willen dragen als ergens weer eens de pleuris uitbreekt.

De simpelste dingen gaan verkeerd (buiten de schuld van de militairen zelf om), van terreinwagens waar de militairen geen rijbewijs voor hebben tot een tekort aan nachtkijkers en antennes voor communicatie. Dit heeft ertoe geleid dat 78 procent van de militairen géén vertrouwen meer heeft in het materieel waarmee zij geacht worden te werken. Typetjes als Jeanine Hennis (VVD), Ank Bijleveld (CDA) en in mindere mate Klaas Dijkhoff (VVD) deden er veel te weinig aan om Defensie überhaupt op een niveau te krijgen waar het ook daadwerkelijk kan doen wat er van verwacht wordt.

Het ernstige aan de hele situatie is dat deze bezuinigingen letterlijk over lijken is gegaan en er vervolgens gewoon een nieuw poppetje mag doen alsof ze (want dat is lekker progressief) weer wat van Defensie weet te maken. Wees dan gewoon eerlijk en schrap die missies als je weet dat heel Defensie aan alle kanten rammelt maar stuur geen jochies, zoons, partners en vaders met onvoldoende training naar onduidelijke missies met onbehoorlijk materiaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties