Militaire missie in Mali één grote improvisatieshow

Geen categoriejun 13 2018, 17:00
De Algemene Rekenkamer komt met schrikbarende conclusies over de inzet van militair materieel en de effectiviteit van hun trainingen en missies. Het is er één grote zooi! Aldus het AD.
Missies die jaarlijks moesten worden verlengd waardoor plannen niet met zekerheid konden worden uitgevoerd, gebrekkig materieel en tekorten op van alles en nog wat! Dit krijg je met slappe politici in de Tweede Kamer die jarenlang op Defensie hebben bezuinigd maar wel heel stoer 'hun steentje' bij willen dragen als ergens weer eens de pleuris uitbreekt.
De simpelste dingen gaan verkeerd (buiten de schuld van de militairen zelf om), van terreinwagens waar de militairen geen rijbewijs voor hebben tot een tekort aan nachtkijkers en antennes voor communicatie. Dit heeft ertoe geleid dat 78 procent van de militairen géén vertrouwen meer heeft in het materieel waarmee zij geacht worden te werken. Typetjes als Jeanine Hennis (VVD), Ank Bijleveld (CDA) en in mindere mate Klaas Dijkhoff (VVD) deden er veel te weinig aan om Defensie überhaupt op een niveau te krijgen waar het ook daadwerkelijk kan doen wat er van verwacht wordt.
Het ernstige aan de hele situatie is dat deze bezuinigingen letterlijk over lijken is gegaan en er vervolgens gewoon een nieuw poppetje mag doen alsof ze (want dat is lekker progressief) weer wat van Defensie weet te maken. Wees dan gewoon eerlijk en schrap die missies als je weet dat heel Defensie aan alle kanten rammelt maar stuur geen jochies, zoons, partners en vaders met onvoldoende training naar onduidelijke missies met onbehoorlijk materiaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten