Militairen staan pal achter Thierry Baudet: 'Onze uitrusting is inderdaad waardeloos'

Militairen staan pal achter Thierry Baudet: 'Onze uitrusting is inderdaad waardeloos'

Hoewel de mainstream (lees: linkse) media Thierry Baudet wel konden afschieten na zijn optreden tijdens het Defensiedebat dinsdag, blijkt nu dat hij voor de volle 100% gelijk had. Au.

Nee, Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet maakte gisteren geen vrienden met de manier waarop hij het Mali-debat inging. Hoewel de meeste partijen simpelweg uit waren op het nog even wegbonjouren van (ex-)minister Hennis, ging het Baudet om veel meer: duidelijk maken dat er, met of zonder haar, stevige problemen spelen bij Defensie.

Hij focuste zich daarbij op de waardeloze uitrusting waarmee wij onze soldaten op toch al levensgevaarlijke missies sturen. Hij zette zijn betoog daarbij kracht bij door het dragen van een militair uniform, om te illustreren hoe ondeugdelijk die wel niet zijn. Dat werd niet door iedereen in de Kamer even positief ontvangen - Kamervoorzitter Arib had dit erover te zeggen:

Wat heeft u nu weer aan. Ik vind dit niet gepast bij dit debat.

Enfin: wat je ook van zijn statement vindt, de aandacht was gevestigd op de zeer karige uitrusting waarmee militairen het moeten doen. Toch blijft het feit: Baudet is geen militair, dus wat kan hij er nou echt van weten? Nou, best veel dus, zo schijnt. Verschillende militairen hebben namelijk - weliswaar anoniem, omdat kritiek binnen Defensie alles behalve geduld wordt - verteld dat de FvD'er 'volledig gelijk in zijn verhaal heeft'. Op Dumpert doen enkelen van hen hun verhaal, waaronder deze veteraan:

Baudet heeft volledig gelijk in zijn verhaal. Ik ben ex-militair en Afghanistan veteraan. Dat ops-vest dat hij aanheeft is waardeloos. Mijn collega's en ik kochten idd de variant die hij liet zien. Verder had ik mijn eigen handschoenen, bovenkleding, MEDIC tas en jas in Afghanistan. De patroonhouders daar vielen van ellende uit elkaar en kon je niet tot 30 patronen opvullen omdat je een aanvoerstoring in je wapen zou krijgen. Geen enkel woord van Baudet staat af van de werkelijkheid. Jammer dat de linkse lui van de NPO radio het walgelijk vinden van meneer Baudet terwijl ik hem in dit filmpje op geen enkele fout heb kunnen betrappen.

Pure ellende dus: als ik dit zo lees, heeft Baudet het probleem nog onderschat. Een andere militair ondersteunt het eerder verhaal:

Helaas is dit waar! Ik doe mijn werk met heel veel plezier, maar ik heb eigelijk alleen mijn broek en shirt van de "baas" aan. De rest heb ik zelf aangeschaft omdat het of totaal niet werkt of omdat het na 2 oefeningen uit elkaar valt. het is eigelijk te triest voor woorden, dat het eerst gruwelijk fout moet gaan voordat we de aandacht hebben!

En wat nou als je niet tevreden bent met wat je krijgt? Dan mag je vrolijk bijna 1000 euro uit eigen zak vissen om iets degelijkers te kopen!

@TimHartman Oké een lijstje van wat de gemiddelde infanterist zelf aanschaft. Plate carrier 250,- opbouw tassen 90,- belt rig 100.- fatsoenlijk snel trek holster 35,- stevige opsjas 180,- kisten 180,- Even een paar dingen snel onder elkaar gezet en nu al 835 euro, en ongetwijfeld dat ik dingen niet heb opgenoemd.

We kunnen dan ook niet anders concluderen: wat er gisteren door Thierry Baudet in ons parlement werd verkondigd, is de waarheid. Een heel, héél erg trieste waarheid, die door andere media natuurlijk zo lang mogelijk in de doofpot gestopt zal worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties