Minstens 198 gewonden bij zware aanslag Taliban in Afghanistan

Geen categorieapr 19 2016, 10:00
De aanslag was gericht op de Afghaanse autoriteiten.
Islamitische extremisten van de Taliban hebben een grootschalige aanval uitgevoerd op de veiligheidsdiensten van Afghanistan. Zo'n 200 mensen raakten daarbij gewond.
Hoewel de Taliban in 2001 al verslagen werden door het Amerikaanse leger is de groep nooit écht weggeweest. Ook toen al verstopten de extremisten zich in dorpjes en berggebieden waar het Amerikaanse leger zelden tot nooit kwam. Toch is er wel een verschil met de situatie van toen: toen was de Taliban echt klein en bijna niet-bestaand. Tegenwoordig is de groep weer behoorlijk sterk en invloedrijk; anders kun je dit soort vreselijke aanslagen niet plegen.
Sedan Sediqqi zegt dat de aanslag behoorlijk gecompliceerd was. Eerst lieten zelfmoordterroristen hun bommen afgaan. Daarna kwamen er 'gewone' strijders bij, die om zich heen begonnen te schieten.
Politieofficier Mohammad Afzel zegt dat veiligheidstroepen op dit moment nog in een gevecht verwikkeld zijn met "een onbekend aantal strijders."
Laten we hopen dat deze Taliban-terroristen zo snel mogelijk uitgeschakeld worden. Als dat eenmaal gedaan is moeten Amerika en Kaboel maar eens met elkaar om de tafel gaan zitten om met een plan op de proppen te komen om de Afghanistan eindelijk écht van de aardbol te vegen. Want zo kan het niet langer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten