Moeder stort in elkaar omdat haar huis geveild wordt als ze de hypotheek niet kan betalen. Dan komt deze barmhartige Samaritaan in actie

Geen categoriesep 20 2015, 16:00
Soms help je mensen door een kleine daad te verrichten, maar op andere moment is er juist iets heel groots nodig.
Nadat ze ontslagen werd, en dus werkloos was, kon Tracy Orr haar hypotheek niet meer betalen. Dat is natuurlijk bijzonder problematisch: banken staan er bepaald niet om bekend dat ze geduld hebben met wanbetalers.
Zo ook in Tracy's geval. Ze verkocht allemaal bezittingen zodat ze een afbetaling kon verrichten van $12.000 (oftewel, meer dan 10.000 euro), maar het baatte haar niet. De bank eiste het huis op en liet haar weten dat er een veilig georganiseerd zou worden.
Screen Shot 2015-09-20 at 11.16.07
Het was een bijzonder grote schok voor Tracy. Daar ging haar huis dan. Haar hele leven stond op zijn kop. Nog even en ze zou dakloos zijn.
Uit nieuwsgierigheid besloot Tracy naar de veilig te gaan. Ze wilde weten wie haar huis kocht, en hoeveel geld ervoor betaald zou worden. Daar aangekomen nam ze plaats naast een andere vrouw, Marilyn Mock.
Marilyn begon tegen Tracy te praten. Ze vroeg: 'Ben je hier om een huis te kopen?' Op dat moment kon Tracy haar tranen niet meer bedwingen. Ze wees haar huis aan op de veilingfolder en legde uit: 'Dat is mijn huis.'
Screen Shot 2015-09-20 at 11.17.02
De andere vrouw was daar bijzonder door geraakt en begon vragen te stellen. Was het huis het waard?
"Ik bleef haar maar vragen," zegt Marilyn, "of haar huis het waard was. Ze zal wel gedacht hebben dat ik knettergek was. 'Waarom stelt ze me steeds dezelfde vraag?' Ze bleef maar huilen. Ik vertrouwde haar: als zij zei dat het 't waard was, ging ik ervan uit dat dit zo was."
Toen was het tijd voor de aanwezigen om te bieden om Tracy's huis. Ze keek toe terwijl haar woning verkocht werd aan iemand die dacht snel een financieel slaatje te kunnen slaan uit het verdriet van een ander.
Screen Shot 2015-09-20 at 11.16.30
Maar toen gebeurde er iets. Marilyn liep weg van Tracy en ging ergens anders zitten. Voor Tracy het wist had Marilyn haar huis gekocht. Wat ze Tracy toen vertelde schokte de moeder... en veranderde Marilyn in een ongelooflijk barmhartige Samaritaan. Tracy legt uit:
"Ze zei tegen me, 'ik doe dit voor jou.' Toen het allemaal achter de rug was, was ik geschokt."
Jawel, Marilyn - een vreemde die Tracy nooit had ontmoet - had het huis gekocht voor $30.000... en gaf de sleutels vervolgens meteen aan Tracy zodat ze zich nergens zorgen om hoefde te maken.
Marilyn:
"Ze was zo ontzettend verdrietig. Als je jezelf in haar positie zet begrijp je dat er iets moest gebeuren om haar te helpen."
En dus deed ze dat.
Toen ze het winnende bod had uitgebracht vertelde Marilyn CNN dat Tracy meteen terug kan trekken in haar woning. Ze deed dit, zegt ze, "omdat wij mensen elkaar een beetje moeten helpen."
Nu gaat ze eerst op zoek naar het dorpje waar het huis staat; ze had daar namelijk nog nooit van gehoord.
Geweldig natuurlijk. Wat een ongelooflijk mooi cadeau... en wat een ruimhartigheid.
[video width="576" height="324" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/Foreclosure-Angel_-Stranger-Buys-Foreclosed-House-at-Auction-and-Gave-it-back-to-Owner-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten