Mooi, zo'n alliantie! VS openbaart geheime stukken: Nederland had niets te zeggen over opgeslagen kernwapens

Mooi, zo'n alliantie! VS openbaart geheime stukken: Nederland had niets te zeggen over opgeslagen kernwapens

Stockphoto via Shutterstock.com, door vchal: Atoombom kernwapen raket

De Nederlandse regering heeft altijd ontkend dat er kernwapens liggen opgeslagen bij vliegbasis Volkel. Vorig jaar werd dit onbedoeld erkend, toen de NAVO per ongeluk de locatie van de atoomwapens deelde. En nu liggen de dossiers dus open, door iedereen in te zien.

Het is nogal verontrustend wat daardoor is onthuld. De Amerikanen hebben het kennelijk zo met de Nederlandse regering afgesproken, dat Nederland geen enkele zeggenschap had over wat er met die wapens gebeurde. Dat is compleet absurd, want het had dus zomaar gekund dat de VS vanuit Nederland een oorlog zou ontketenen. Zo vanaf Volkel richting wat toen nog de USSR was!

En omdat het sommige landen wél is gelukt om zelfs een veto te mogen uitspreken over die wapens, straalt het echt ontzettend slecht af op zowel de VS als Nederland. Die eerste omdat het zijn geallieerde 'partners' het liefst zonder zelfbeschikking in de kou laat staan. En die tweede omdat men kennelijk zo makkelijk is omgerold. Waarom zou je zoiets ooit toestaan? Of werd Nederland misschien onder druk gezet? Het is nogal een openbaring.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties