Moordenaar oma Toni (96) na straf het land uit!

Geen categoriejan 18 2019, 16:00
Vinwar H. (28), een 'in Irak geboren Arnhemmer' stak op 19 maart 2015 Toni Heeremans-de Jong neer. Ze overleed nog geen drie weken later aan haar verwondingen. Hij kreeg tbs en moet nu na zijn strafbehandeling het land uit! Dat meldt Het Parool.
Het klinkt allemaal zo klaar als een klontje: 'verwarde man' steekt lief en gezond omaatje neer, wordt gepakt, krijgt straf en wordt het land uitgetrapt. Was het maar zo simpel.
Vinwar H., als jochie van negen jaar naar Nederland gekomen, kent zijn thuisland nauwelijks. Hij werd door zijn vader uit huis gezet en verbleef bij zijn oom. Papa had ook nog eens 'losse handjes'. Vanwege schizofrenie en stress zou Vinwar 'uit wraak' een willekeurig zwak persoon neer willen hebben steken. Dat slachtoffer werd uiteindelijk Toni.
Nou, hartstikke zielig verhaal natuurlijk, maar hier komt de bittere gang van zaken: Toni overleed pas drieënhalve week later, dus was het wel écht zijn schuld? Ook was hij natuurlijk verward, dus is hij wel verantwoordelijk? Hij werd niet strafbaar geacht. Hij kreeg dus geen celstraf maar tbs met dwangverpleging.
En nu krijgt Vinwar dus te horen dat zijn tbs met dwangverpleging, gericht op een eventuele terugkeer naar de (Nederlandse) maatschappij, na afloop betekent dat hij terug naar Irak wordt geknikkerd. Daar is Vinwar het natuurlijk niet mee eens en dus gaat hij ook nog eens in hoger beroep, hoewel onbekend is op welke grond hij dit wil aanvechten.
Dit is toch compleet absurd? Wel de 'verwarde man-kaart' trekken terwijl je de logica van je verwarde gedrag gewoon blootlegt (Ik zocht een zwak iemand om wraak te nemen op vader') in de rechtszaal. Dan beweer je ook nog eens heel veel spijt te willen betuigen aan de nabestaanden, want ja, toch niet zo chill om geliefde oude vrouwtjes neer te steken, maar vindt terugkeer naar Irak wel iets te veel van het goede. Nee, dan lekker tbs blijven krijgen en daarna weer in Nederland uitkering krijgen want 'psychische problemen'. Flikker toch een end op man.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten