Moslimbroederschap misbruikt beelden uit Syrië

Moslimbroederschap misbruikt beelden uit Syrië

Manipulatie.

Blijkbaar zijn de tientallen doden die de afgelopen dagen bij demonstraties zijn gevallen voor de Egyptische Moslimbroederschap niet genoeg. De groep, die vorige week door het leger uit de macht werd gezet, misbruikt beelden uit de burgeroorlog in Syrië van dode kinderen om de coup in een kwaad daglicht te stellen.

Niet een, maar twee keer plaatsten de islamisten foto's van dode kinderen op hun Facebook-pagina waarvan ze beweerden dat ze door het Egyptische leger waren vermoord. Het bleken foto's van Syrische kinderen te zijn die in het geweld daar waren ongekomen.

De beelden zijn gruwelijk, dus ik raad U niet per se aan op de links te klikken. De wetenschap dat de Moslimbroeders onschuldige slachtoffers van een ander conflict inzetten om hun politieke doelen in Egypte na te streven, is genoeg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties