Motorbendes voeren oorlog in Rotterdam: 20 keer geschoten bij massale vechtpartij

Motorbendes voeren oorlog in Rotterdam: 20 keer geschoten bij massale vechtpartij

Omstanders moesten dekking zoeken toen er een vechtpartij uitbrak tussen leden van de Hells Angels en de rivaliserende Mongols.

Voor mensen die overnachtten of kwamen eten in het Van der Valkhotel aan de Energieweg in Rotterdam, brak gisteren de hel los. Leden van twee rivaliserende motorbendes hadden hier met elkaar afgesproken, en de ontmoeting liep al snel uit op een massale knokpartij. De motorbendes vochten niet alleen met hun vuisten: er werd ook gestoken, en zelfs minimaal 20 keer geschoten.

Toen de politie arriveerde was de omgeving bezaaid met kogelhulzen. Één van de vechtende motorbendeleden is zwaargewond, met een enorme snee in zijn been. De omstanders in het hotel hadden de nachtmerrie van hun leven, en hadden dekking gezocht in een naburig fitnesscentrum – vrezend voor hun leven. Geweld tussen motorbendes is een groeiend probleem in Nederland. De laatste jaren zijn steeds meer nieuwe clubs in opkomst, die de "heerschappij" van de Hells Angels betwisten. Zo timmeren nieuwe clubs als Satudarah en No Surrender aan de weg in Nederland. In 2014 openden de Mongols, ooit opgericht in Californië, een chapter in Amsterdam.

De motorclubs beconcurreren elkaar in de criminele activiteiten die ze uitvoeren, zoals drugshandel en afpersing. Waarschijnlijk was dit de aanleiding voor de vechtpartij in het Rotterdamse hotel. De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht en zelfs met een helikopter de wijk afgezocht naar vechtersbazen die zich mogelijk hadden verstopt. Hopelijk wordt er keihard opgetreden zodat dit soort ongein definitief tot de verleden tijd behoort.

Lees meer over:
Motorclubs Hells Angels

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties