Multiculti op haar best: bewoners van Zweedse Schilderswijken durven nauwelijks nog naar buiten

Geen categorienov 22 2017, 16:00
Het massaal binnenhalen van kansenparels heeft de Zweedse samenleving niet al te best gedaan, kun je gerust stellen. Bewoners van enkele wijken in het Scandinavische land durven nauwelijks nog de deur uit.
Zweden: het is het land van Ikea, best wel prima auto's en nogal smaakloze gehaktballetjes, maar bovenal het land van knetterlinkse overheidsbesluiten. Het is een land waar socialisme sterk is doorgevoerd, met als gevolg: korte werkdagen die knagen aan je productiviteit, bizar lang verlof voor nieuwe vaders en torenhoge belastingen. Oh, en uiterst lakse migratiewetgeving.
En dat is natuurlijk een geweldige magneet voor kansenparels die liever in een dik gesubsidieerde woning in Stockholm dan een vluchtelingenkamp in Zuid-Turkije zitten. Niet zo gek dus dat men en masse naar het land - dat gek genoeg nogal ver ligt van al die brandhaarden - zijn gekomen. Leuk voor hen, maar iets minder leuk voor de mensen die er al eerder woonden. U weet wel: 'Zweden', noemt men die.
En die Zweden luiden nu de noodklok. Al eerder werd bekend dat Zweedse steden als Stockholm en Malmö wijken kennen waar de politie simpelweg niet meer heen gaat, of waar ze enkel in grote groepen zich laten zien. Niet zo gek: jonge mannen met een zekere migratieachtergrond lopen daar op straat met kogelwerende vesten, steken - in het beste geval - banden van politiewagens lek en gooien - in minder fijne gevallen - granaten naar agenten. Écht een gezellige plek dus. Daarbij vergeleken lijkt de Haagse Schilderswijk toch een boegbeeld van goede integratie.
Probleem is: sommige mensen moeten die wijken wel in, omdat ze daar wonen enzo. Maar zijn ze eenmaal thuis, dan durven de meesten hun huis nauwelijks nog uit. Maar liefst 48% van de inwoners van zo'n wijk in Malmö zegt onder geen geding na zonsondergang de deur uit te gaan, uit angst voor criminaliteit en ander geweld. En neem het ze eens kwalijk: bij gebrek aan politiecontrole verwordt zo'n wijk natuurlijk al snel tot een echt land binnen een land waar niet de wet, maar de sharia de dienst uitmaakt.
Ja, je moet als overheid wel héél erg gek - of links - zijn om dat soort taferelen in je land te laten ontstaan. Het is maar een idee hoor, maar zou het niet eens tijd zijn om al die probleemveroorzakende kansenparels weer twee zeeën terug te schoppen? Stennis schoppen prima, maar dan wel in hun eigen land graag. Of zouden ze er daar soms niet zo makkelijk mee wegkomen als dat hier in Europa het geval is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten