Na Doutzen Kroes nu ook Lewis Hamilton bekeerd tot de Kerk der Domme Coronawappies: 'Bill Gates liegt over vaccin!'

Na Doutzen Kroes nu ook Lewis Hamilton bekeerd tot de Kerk der Domme Coronawappies: 'Bill Gates liegt over vaccin!'

F1-kampioen Lewis Hamilton, met Max Verstappen. Bron: Marcelo Chello / Shutterstock.com.

Het aantal beroemdheden dat er volledig koekwausmeningen over het coronavirus op nahoudt stijgt gestaag. Na Doutzen Kroes blijkt ook Formule 1-coureur Lewis Hamilton totaal de weg kwijt: hij suggereert nu dat Bill Gates, die voorop loopt in de strijd tegen een coronavaccin, een grote leugenaar is.

Met deze Instagram-post maakte Lewis Hamilton, de regerend Formule 1-wereldkampioen, aan dat hij het spoor volstrekt bijster is en is toegetreden tot de helaas nog altijd uitdijende groep coronagekkies. Doutzen Kroes heeft vorige week al een erelidmaatschap aangevraagd, maar ook de grote concurrent van Max Verstappen hard uit de bocht te vliegen:

Wellicht ten overvloede: maar Bill Gates is een held. Hij stelt zijn fortuin beschikbaar om een vaccin tegen het coronavirus te ontwikkelen, en is daarmee alvast medeverantwoordelijk voor het redden van misschien wel honderdduizenden levens in de toekomst. Geen geringe prestatie, maar complotdenkers halen Bill Gates door het slijk: ze denken dat hij het coronavaccin heeft ontwikkeld om geld te verdienen, nadat hij eerst ook zogenaamd het coronavirus bewust zou hebben losgelaten op de wereld.

In een variant op die zieke theorie wordt ook nog gesteld dat Gates de coronavaccins wil voorzien van een microchip om de wereldbevolking zijn wil op te leggen via kleine robots in ons lichaam. Ook zou er een relatie zijn met 5G.

Allemaal goed en wel om te lachen natuurlijk, die onzin. Maar voldoende mensen geloven die idioterie dus echt. Onder wie nu dus ook Lewis Hamilton, die Gates een "leugenaar" vindt, terwijl de techmiljardair overduidelijk een onderdeel van de oplossing is - en niet van het probleem. Hamilton heeft miljoen volgers op social media, die nu allemaal deze gare complotsoep voorgeschoteld hebben gekregen.

Nee. Verantwoordelijkheid nemen ziet er echt wat anders uit, ben ik bang.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer