Na Ebru Umar wordt nu ook columnist Afshin Ellian bedreigd door Nederturkse Erdogan-aanhangers

Na Ebru Umar wordt nu ook columnist Afshin Ellian bedreigd door Nederturkse Erdogan-aanhangers

De aanhangers van Erdogan hier in Nederland draaien hun hand niet om voor grove bedreigingen.

Slecht nieuws: niet alleen Ebru Umar, ook andere critici van de Turkse president Erdogan moeten het ontgelden. De hoogleraar en Elsevier-columnist is een fel criticus van de autoritaire Erdogan, en dat schiet de aanhangers van de Turkse leider in het verkeerde keelgat.

Nu is het natuurlijk al heel erg raar dat mensen die hier in Nederland zijn geboren, zo ontzettend boos worden als Erdogan bekritiseerd wordt. Je mag dan van Turkse komaf zijn, maar waarom zou je een belediging aan het adres van een president zo persoonlijk nemen? Wat nog raarder is, is hoe veel Nederturken vervolgens reageren. Niet met argumenten, maar met keiharde bedreigingen.

Vanmiddag zette Ellian op Facebook een screenshot van zo'n bedreiging op zijn Facebookpagina.

Screen Shot 2016-04-29 at 18.50.23

Volgens dit heerschap is Erdogan "een hele gooie mens" (sic). Maar wat er dan komt... Hij wil Ellian "100 plekken lek steken", en zijn lichaam "in stukjes hakken". Daarvoor is deze Nederturk zelfs bereid om een "derde keer de gevangenis" in te gaan. En dat allemaal voor zijn "vaderland".

Het is werkelijk te bizar voor woorden. Waarom noemt deze jongen, wiens eigen ouders waarschijnlijk zelfs in Nederland zijn geboren, Turkije zijn vaderland? Waarom toont hij meer respect voor de president van Turkije dan voor onze Nederlandse wet, en onze normen en waarden? Het heeft veel te maken met het feit dat de Turkse overheid veel controle houdt over zijn burgers via de Turkse nationaliteit die ook de derde generatie Nederturken nog bezit. Maar het heeft ook te maken met het falende Nederlandse integratiebeleid. De Nederlandse overheid vond het lange tijd wel best dat er een enorme gemeenschap in ons land is die niets, maar dan ook niets met onze waarden heeft, en niet loyaal is aan ons land. "Als je het probleem ontkent", zo werd gedacht, "dan is er geen probleem."

Nu blijkt dat er wel degelijk een probleem is in Nederland – een gigantisch probleem. Veel te veel allochtone Nederlanders hebben lak aan onze normen en waarden, en zijn niet loyaal aan Nederland. Het is extra zuur dat juist voorbeeldig geïntegreerde allochtonen zoals Ebru Umar en Afshin Ellian nu worden bedreigd door Nederturkse Erdogan-fanboys. Het is hoog tijd dat dit probleem serieus wordt aangepakt.

Je gaat geen mensen bedreigen om een mening, en accepteert onze waarden en onze wet. En anders pak je lekker een enkeltje Ankara. "Mesut Mesut" (het zal wel een valse naam zijn) is van harte welkom om zijn geluk te beproeven in zijn "vaderland" Turkije, maar in Nederland is hij niet welkom.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties